Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z możliwością połączenia się z IP .

Filip1199

Pytanie

Opublikowano

Witam , nie wiedziałem zbytnio do jakiego działu dać ten temat więc postanowiłem napisać tutaj. Otóż mam pewien problem. Moi rodzice posiadają w moim mieście sklep , jest w nim zamontowany monitoring ( Rejestrator jest podłączony do sieci i odpowiednio skonfigurowany ) . Internet w Sklepie jak i u mnie w domu jest od tego samego usługodawcy. Teraz występuje następujący problem . Z jednego końca miasta ( Tutaj gdzie mieszkam ) nie mogę połączyć się w ogóle z adresem IP ( pingując adres IP w konsoli otrzymuje komunikat iż host jest nieosiągalny ) , który jest przypisany do sklepu , natomiast będąc na drugim końcu miasta i wpisując w przeglądarkę adres IP sklepu pojawia się strona do logowania od modemu ( Tak jak powinno być ) .  Od razu mówię iż sprawdzanie Adresu IP sklepu  na stronach typu who.is nie daje żadnego rezultatu ponieważ adres jest jakby nieosiągalny ( Moje IP analizuje normalnie ) . W sklepie sieć jest podłączona następująco:  usługodawca światłowodem ------- > Modem Dostawcy ------- > Router( rozdzielający sygnał na resztę urządzeń. Połączony z modemem najnormalniejszą skrętką ) . Dodam iż taka konfiguracja jest również zamontowana w moim domu . Wszystkie sugestie  będę nagradzał Plusami. 

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adres  IP monitoringu nie jest publiczny, trzeba ustawić sobie router by ułatwił dostęp ( redirect ) na IP kamery.

Masz instrukcję  obsługi do kamery tam pisze na jakim porcie działa , dalej to tylko ustawiać sobie redirect w routerze. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...