Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer, sporo fps.

GordOnix ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nowy komputer i5 / 8GB / 1TB / GTX960 2GB na lolu mam 350-400 fps i niestety jakieś czarne paski (skaczący obraz) i muszę włączać synchronizacje pionową w lolu i grać na 60 fps wie ktoś o co come ? 

xD 

Opublikowano

Witam mam nowy komputer i5 / 8GB / 1TB / GTX960 2GB na lolu mam 350-400 fps i niestety jakieś czarne paski (skaczący obraz) i muszę włączać synchronizacje pionową w lolu i grać na 60 fps wie ktoś o co come ? 

Ale ku*wa wałkowane setki razy. Nie ma różnicy czy masz 350-400 czy 60 fps, bo jeśli masz monitor 60Hz to wiecej na nim nie zobaczysz. Chyba że masz 144Hz monitor to już inna sprawa. Więc jeśli masz 60Hz nie wiem w czym masz problem.

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

"Przy wyłączonej synchronizacji pionowej, jeśli urządzenie obsługuje taką możliwość, zazwyczaj można zauważyć błędy wyświetlania obrazu (artefakty) takie jak rozrywanie ekranu (ang. screen tearing) i migotanie (ang. flicker)."

https://pl.wikipedia.org/wiki/Synchronizacja_pionowa

Jakim kablem podłączasz monitor? VGA? 

Monitor sam w sobie posiada kabel VGA, lecz używam przejściówki DVI, która jest podłączona do komputera. 

((PS: Coś takiego; http://m2.sourcingmap.com/smapimg/en/catalog/pc-adapter-5862c.jpg ))

xD 

Opublikowano

Ja używam przejściówki HDMI -> VGA i jest wszystko wporządku. Możliwe że problem z przejściówką/zaaktualizuj sterowniki/kup z hdmi na vga to kosztuje grosze a może pomoże ;)

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Nie ma to znaczenia, sygnał VGA jest gorszej jakości i bardziej podatny na zakłócenia. Tylko cyfrowe podłączenie HDMI, DVI czy przez DP daję praktycznie obraz bez lagów i zakłóceń. 

UP. Masz cyfrowe na analogowe więc to nie ten sam problem. Może wcale nie pomóc kupno konwertera bo to np będzie wina monitora miernej jakości bo akurat gubi synchronizację. 

On ma  DVI-I  ( analogowe ) na VGA ( analogowe )  , czyli nadal ma cały czas zwykłe VGA, przejściówka jest pasywna

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...