Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 16 - Opcje zasilania

andrejew123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem, gram na laptopie lenovo z kartą amd r9 m375 z windows 10 i mi strasznie klatkuje fifa. Jakies 2 dni temu ogarnalem ze to dlatego , ze laptop sie nie przelacza z karty zintegrowanej do dedykowanej. Wtedy gdzies w jakis ustawieniach systemowych \ karty graficznej ustawilem opcje zasilania dla jednej aplikacji -fify na duzą wydajnosc zamiast oszczedzaj baterie. Nieetety chyba mam aizhrimera i zupelnie zapomnialem gdzie bylo to ustawienie, a to chuba sie nie zapisalo bo po zrestartowaniu laptopa znowu fifa klatkuje. Chodzi mi o opcje zasilania dla poszczegolnej aplikacji, bo wlaczanie duzej wydajnosci dla calego laptopa nic nie daje. Za wszystkie porady od razu dziękuje :)

Wysłane z mojego LG-P990 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak masz najnowsze sterowniki karty to musisz wejść w preferencje/dodatkowe ustawienia karty/zasilanie/ustawienia przełączania grafiki dla aplikacji i tam sobie ustawiasz

Opublikowano

Sprawdź jeszcze w ustawieniach GRY - opcje Ogranicz liczbę klatek do 60 - powinno pomóc. Oczywiście zasilanie laptopa musi być wysoka wydajność. :) ­

Opublikowano

przed chwila zobaczylem gdzies w necie to zdjecie http://zapodaj.net/711787001b2f9.jpg.html i te okno wygladalo dokladnie tak samo , tylko ze to jest control catalyst center a przy tej karcie graficznej i nowych sterach mam aplikacje amd settings edycja oprogramowania radeon "crimson''. Teraz musze tylko znalesc gdzie w tym interfejsie jest ta opcja 

Dobra stegien zadzialalo wielkie dzieki:) musialem oprocx samej fify dac jeszcze maksymalna wydajnosc fifa config i teraz wszystko smiga . Temat do zamkniecia

Wysłane z mojego LG-P990 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...