Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż mam takie jedno małe pytanko :D Który hosting byście mi polecili :-) Jak na razie przekonuje mnie pukawka z tym serwem za 30 zł :-) Jednak znalazło by się taki mały komplecik czyli Serwer Minecraft + ts3 ?? Bo chętnie by się przydał do gry z ekipą na serwerze :-) Jeśli ktoś coś o tym wie to proszę pisać :-)

76561198048273608.png

Opublikowano

Jak mały serwer lvlup.pro, enderchest.pl pukawka.pl, 

Duży serwer: polecam dedyk, vps 32 gb ram 400 zł około/msc.

Opublikowano

Jak bym miał kupować serwer to napewno nie na pukawce.pl :) Miałem i nie polece.

Jednak poleciłbym ci stronkę Crafthost.pl i lvlup.pro, dobre maszyny, przy dobrej konfiguracji 0 lagów :)

Ale pod mały serwer mógłbyś zakupić VPSa i mieć wszystko pod kontrolą(użycie ramu,procka itp), najlepsze hosty to www.ovh.pl i www.mintshost.pl chyba :)

Napewno nie znajdziesz hostingu który dodawałby ts3 do zakupionego serwera Mc ;P

Procesor: Intel Core i7-7700K 4.2GHz 8mb Płyta główna: Gigabyte AORUS Ga-Z270X-Gaming 5

Grafika: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8gb GDDR5 (256 bit) <3 Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB(2x8GB), 3200MHz, CL16 

Dysk HDD: Western Digital Red, 3.5'', 3TB, SATA/600, 64MB cache Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Sata3

Chłodzenie: be Quiet! Dark Rock Pro 3 Zasilacz: Corsair RM550X 80+ GOLD 550W Obudowa: be Quiet! Pure Base 600 Window Black/Orange

Opublikowano

Nie chodzi mi o duży serwer :-) Wystarczy mi serwer taki jak reklamują "bez limitów" czyli tam za 30 zł :-) Będzie on bardziej pod gre z kumplami na jakiś modach lub coś :D Takie luźne gierki

76561198048273608.png

Opublikowano

Polecany hosting... zależy czego oczekujesz, czy ma to być mały serwer bez pluginów dla kilku kolegów czy może jakiś większy, dla szerszej publiczności.

Z tych mniejszych zdecydowanie wygrywa crafthost, są dość nowym hostingiem i mają bardzo mało obciążone maszyny. Odradzałbym tu craftserve który zszedł do poziomu niższego niż inni, totalny złom :v

Do tych większych lepiej postawić na VPS'a, zdecydowanie lepiej się sprawuje (KVM najlepiej), możesz od razu WWW i TSa sobie postawić, dobre maszyny są na lvlup, albo na ovh ;) polecam z całego serca bo miałem u obu i świetnie się to sprawowało, przy moim serwerze z średnią liczbą graczy 50 :)

@edit: nie zauważyłem posta wyżej, ale opisałem co i jak :)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Rozumiem :-) Niestety nie używałem jeszcze vps więc nwm jakie by to przyniosło skutki :-/ Bo boję się że nie udźwignie tego co mu wgram :-/

76561198048273608.png

Opublikowano

Najlepszymi hostingami są craftserve oraz enderchest. Popatrz na ofertę tych dwóch firm i wybierz pakiet, który Cię interesuje. Serwery u nich stoją bardzo solidnie, bez żadnych problemów technicznych i do tego panele ładnie wyglądają.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

@554461402688252517908.png Ketti

Ja osobiście polecam bardziej enderchest. Sam mam na nim wiele serwerów. Konfiguracja, instalacja pluginów/modów, panel itp. są bardzo wygodne. W dodatku mają umiarkowane ceny :D

:D  Let's start with MPCForum :D

30/50/69/100/150/200/250...

Opublikowano

Nie chodzi mi o duży serwer :-) Wystarczy mi serwer taki jak reklamują "bez limitów" czyli tam za 30 zł :-) Będzie on bardziej pod gre z kumplami na jakiś modach lub coś :D Takie luźne gierki

Bez limitow to oszustwo i przekłamanie. Do luźnych gier - spoko, nada się na pewno. W takim przypadku mogę polecić pukawkę.

Ewentualnie VPSa z lvlup

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

W życiu nie pukawka!

Jeżeli chcesz coś taniego, co wytrzyma mody i kilka graczy (a jak ci się spodoba, to i więcej...) bez lagsów, to bierz Enderchest.pl

Pakiet Universal, 30zł

I Team Speka  na 35 dni za 3.50, dla 5 osób - pakiet 33.50, a naprawdę, OP.

Jeżeli fundusze to 40zł, to wybierz sobie

A. Universal + Team Speak  70dni/7slot za 39.80zł

B. Universal + Team Speak  35dni/14slot za 39.80zł

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

A ja jednak serdecznie zapraszam do nas. Mamy ciągle pełne serwery, więc skoro jest tak źle....?
Chętnie udostępnimy serwer na testy. Zapraszam do kontaktu na: [email protected]

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Aktualnie mam serwer na enderchescie i nie zbyt mi się podoba :-/ Wrzucam modpacka na serwa a on za cholere nie działa :-/ Zdecyduję się chyba na pukawkę :D Pozat ym pukawka sponsoruje moją drużynę czyli 1stCav

76561198048273608.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jezeli zaczynasz przygode z serwerami minecraft polecam ci takie hostingi jak fiberhost czy lvlup a nawet enderchest nawet tanie a dobre maszyny. Jezeli juz wiesz co robisz i masz jakis wiekszy serwer polecam zainwestowac w maszyne na ovh. Sama pukawka moze oferuje duzo lecz maja starsznie obciazone maszyny co powoduje lagi.

Opublikowano

Polecam pomieszać pukawkę z enderchest.

Na ts weź pukawkę .

Na mc weź EnderChest.

baner2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...