Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o pomoc z konfiguracją NoteBlockAPI

MMMNNN111222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z pluginem NoteBlockAPI gdyż inne używające jego nie działają więc on musi nie działać.

Problem tylko z tym, że nie wiem o co chodzi w opisie konfiguracji na dev bukkit:

How to use (since version 1.1.0)

Step 1/2:
add this line to your plugin.yml:

depend: [NoteBlockAPI]
Step 1:
Parse a .nbs file

Song s = NBSDecoder.parse(new File(getDataFolder(), "Song.nbs"));
or
Song s = NBSDecoder.parse(new File("/plugins/myplugin/Song.nbs"));
Step 2:
Create a player for the song

SongPlayer sp = new RadioSongPlayer(s);
Step 3:
define if the song should end when no one listens to it

sp.setAutoDestroy(true);
Step 4:
Add players to Song

sp.addPlayer(e.getPlayer());
Step 5:
Play song

sp.setPlaying(true);

Pluginy niby działają, ale plików nie odtwarzają :/ Help

Opublikowano

Po pierwsze mój serwer mimo że ma wiele pluginów to nie miał pliku plugin.yml więc go stworzyłem i dodałem tą linijkę.

A dalsze kroki wgl nie rozumiem czyli od linijki 7 co podałem. Nwm gdzie to dodać itp jak Noteblockapi nie ma configu ani nic 

Opublikowano

Serio nie wiedziałem :/ sorki nie pisałem wcześniej pluginów tylko proste skrypty...

Eh, ale jeśli tak to dlaczego nie działa mi żaden plugin oparty na tym pluginie np serwer music, bamradio, Note Block Player itp... W każdy pisze lub nie ze odtwarzanie danego utworu ale tak naprawdę nic nie leci... Czy trzeba to jakoś wkompilować w plugin czy coś? Lub może dało by się łatwo napisać plugin by tylko odtwarzał komendą? Dla mnie takie coś to nowość więc nie wiem jak :/ Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak, same pliki nbs plus jeden obsługiwał midi ale tak samo w każdym nie działało, czasem się wyświetlilo, że odtwarza, a czasem nie ale w każdym razie dźwięku nie ma :/

Opublikowano

A wypróbowałeś każdy plugin co wymieniłeś? Może masz w MC ściszone dźwięki/muzykę? 

sygn.png

Opublikowano

Nie są ściszone, wypróbowałem każdy z tych plus jeden którego nazwy nie pamiętam, a w domu teraz mnie nie ma żeby sprawdzić. Serwer jest publiczny i ani ja ani żaden z graczy nie słyszał dźwięku z pluginu.

Opublikowano

Plugin na zielono, a na konsoli był błąd ze zgodnością wersji z serwer music. Serwer mam na 1.9, noteblockapi też pod tą wersję, a tamte pluginy nie są na 1.9 ale jak czytałem to innym działają bez warunku na wersję bo w nowszych to nie ma nic do rzeczy, nie było zmian, tylko noteblockapi powinien być zgodny przy nich bo on za to odpowiada

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...