Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książki filozoficzne

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, swoje pytanie kieruje do bardziej dojrzałej społeczności tego forum, mianowicie czy znacie jakieś książki o sensie egzystencji, podejrzeń życia po śmierci? Jestem zainteresowany każdą dobrą lekturą w tej kategorii ;)

Opublikowano

Książka lekko odbiegająca od tematu, ale dość ciekawa ,,The Power of Your Subconscious Mind" autorstwa Josepha Murphy'ego.

Mi osobiście nie przypadła do gustu, może Tobie akurat przypasuje.

Opublikowano

Cześć, swoje pytanie kieruje do bardziej dojrzałej społeczności tego forum, mianowicie czy znacie jakieś książki o sensie egzystencji, podejrzeń życia po śmierci? Jestem zainteresowany każdą dobrą lekturą w tej kategorii ;)

Czytać prace prekursorów danego nurtu filozoficznego? Prekursorzy egzystencjalizmu:

Søren Kierkegaard, Friedrich Nietzsche, Fiodor Dostojewski i Franz Kafka.

Prace masz przetłumaczone.

Opublikowano

Książka lekko odbiegająca od tematu, ale dość ciekawa ,,The Power of Your Subconscious Mind" autorstwa Josepha Murphy'ego.

Mi osobiście nie przypadła do gustu, może Tobie akurat przypasuje.

A to nie jest ta książka, gdzie ten egzystencjalizm jest przedstawiony na podstawie miłości?

Czytać prace prekursorów danego nurtu filozoficznego? Prekursorzy egzystencjalizmu:

Søren Kierkegaard, Friedrich Nietzsche, Fiodor Dostojewski i Franz Kafka.

Prace masz przetłumaczone.

Hmm, jutro postaram się poszukać czegoś z wyżej wymienionych. A może masz jakiegoś faworyta spośród nich?

Opublikowano

Hmm, jutro postaram się poszukać czegoś z wyżej wymienionych. A może masz jakiegoś faworyta spośród nich?

Czy faworyta? Raczej nie, ponieważ liznąłem tego tematu. - W ogóle nie lubię tego nurtu, ale dosyć ciekawy był Kafka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...