Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprawa streamera DmBrandona

Lukora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DmBranodon był streamerem Hirez-Studios jak również zdarzało mu się komentować mecze e-sportowe. Został zwolniony za akcję jakie odwalał na swoim streamie lubił obrażać swoich widzów nie był tolerancyjny banował za nic(przykładowo mnie).

Ale gwoździem do trumny okazała się jedna dotacja od człowieka, który rzekomo chciał popełnić samobójstwo ale odnalazł Smite oraz samego DmBrandona i dzięki jemu ta myśl wypadła mu z głowy i właśnie za to wysłał donate z podziękowaniami ale Dm zamiast mu współczuć powiedział mniej więcej to: Inni by powiedzieli do Ciebie jakieś ciepłe słówka ale ja powiem tylko że jesteś dupkiem. To oburzyło cały czat i Dm stracił pracę w Hirez.

Co o nim myślicie postąpił słusznie? 

Według mnie Dm myślał, że ta osoba po prostu udaje że o mało co się nie zabiła miał być to po prostu żart albo naprawdę Dm ma problemy z tolerancją i jego osoba najpierw mówi potem myśli. 

Jestem ciekawy Waszego zdania :)

Opublikowano

Nie został zwolniony tylko sam odszedł, bo napisał, że nie chce żeby Hirez źle przez niego wyglądało.

On banował jedynie osoby które były dosłownie debilne albo zachowywały się głupio i dobrze.

A z tym chłopakiem co powiedział, że chciał się zabić itp. to Brandon mówił, że ŹLE się wyraził. Jak on to powiedział "biednie".

Chodziło mu o kompletnie coś innego i wszystko powiedział w filmiku na youtube + 2 długie tweety na twitterze.

Osobiście go uwielbiam, często oglądam jego streamy i podoba mi się, że BARDZO, ale to bardzo uczestniczy w różnych akcjach, przykładowo zbiórka na jakiś szpital itp.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Słyszałam o tym mimo tego, że nie interesuję się streamerami Smite. ;) Ale również wyczytałam, że koleś w końcu przeprosił za swoje zachowanie i zrzucił wszystko na ciągły stres. Cóż, zdarza się. Ważne, że zrozumiał, co zrobił złego. :)

Opublikowano

Powiedział bardzo dobrze, a dzieciaki jak zawsze próbują zrobić z niczego coś, czyli drame... Powiedział bardzo dobrze, powiedział, że wiele ludzi ma wiele problemów, że nie tylko on jest w depresji, że wiele muzyków, przyjaciół, artystów, streamerów i innych ludzi boryka się z problemami i muszą z tym żyć, a popełnienie samobójstwa to głupota, jest to samolubne i na prawdę bardzo bardzo, ale to bardzo głupie. Oczywiście użyłem ładniejszych słów, ale go popieram i rozumiem, bo wiele ludzi traci życie, czy walczy o życie, a taki głupi głupek te życie po prostu sobie odbiera, jakby to od niego zależało, czy żyje, czy nie. Ludziom od tego całego XXI wieku w głowach się poprzewracało, za dobrze się mają i później rodzą się takie kreatury i dlatego powiedział, że jak chce to niech to zrobi, jednego idioty mniej na tym świecie. Absolutna racja, jak dla mnie jeden z nielicznych streamerów, który mówi to co czuje, a nie, bo mu jakieś wyświetlenia spadną. Jestem pewien, że dm sam boryka się z swoimi problemami i jak widzi takich to go krew zalewa tak jak i mnie. Powiem tutaj dla nie których, którzy borykają się z jakimiś problemami i powiem tak, póki żyjesz możesz wszystko naprawić, zmienić, po śmierci nie masz żadnej szansy, a osoby, które kochasz uśmiercasz tak samo jak siebie.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Moim zdaniem powiedział bardzo dobrze, był w tym szczery i powiedział to co myśli. Może i użył złych słów, i wyraził się dość ostro na ten temat, ale to nie zmienia faktu, że ma rację. Ile ludzi boryka się z problemami i nie raz chciałoby popełnić samobójstwo i to wszystko zakończyć? A mimo wszystko nadal się starają poprawić swoją sytuację. 

Po obejrzeniu tego filmiku nie zmieniłam zdania na jego temat. Nadal go lubię. 

large.gif

Opublikowano

powiedział, że jak chce to niech to zrobi, jednego idioty mniej na tym świecie.

On nie miał kompletnie tego na myśli, powiedział potem na filmiku, że się źle wyraził.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Właśnie miał to namyśli, ale przez tak wielki hejt na niego musiał zmienić trochę zdanie... :)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Właśnie miał to namyśli, ale przez tak wielki hejt na niego musiał zmienić trochę zdanie... :)

Powiedział dokładnie, że nie miał na myśli tego żeby ktoś poszedł się zabić.

Nie wiem czy ty w ogóle czytałeś to co napisał na twitterze, ale spoko.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Depresja to choroba, a osoby, które chcą się zabić czują się tak beznadziejnie, tak niepotrzebne, że widzą w samobójstwie jedyne wyjście. Można się pocieszać, ze są ludzie, którzy mają gorzej... Ale czy to naprawdę kogokolwiek pociesza? Ktoś, kto mówi takie słowa jak np. ten streamer, może znów wzbudzić poczucie winy u samobójcy i przez kogoś takiego, taka osoba faktycznie może sobie zrobić krzywdę. Depresja to taka sama choroba jak rak, trądzik, czy cukrzyca. Wymaga leczenia. ;) Widzę koledzy, którzy wyżej się wypowiadają, za bardzo nie wiedzą na jaki temat mówią. 

A streamer użył za mocnych słów, które mogły go zranić i doprowadzić do nieszczęscia. 

Opublikowano

To co napisał było skierowane pod szerszą publikę, depresja? Każdy w życiu ma doła, ale tylko silny umie się z niego wydostać, z doświadczenia wiem, że ci co mają depresję długotrwałą co trwa latami i tak to zrobią lub wykończą psychicznie inne osoby, ponieważ często ludzie cierpią na depresje z powodu choroby dwubiegunowości, którą może stwierdzić tylko dobry lekarz i często nie jest odkrywana, więc co do tego tematu proszę mnie nie pouczać ;) Jak dla mnie takie osoby są stracone na starcie bez odpowiedniego leczenia psychiatrycznego, ponieważ w tej chorobie chodzi o to, że jak wpadniesz w depresję i się z niej uwolnisz, wpadasz za chwilę w następną, u ludzi, którzy mają zaawansowane stadium tej choroby pojawiają się dni euforyczne, zaraz dosłownie piekielne, a raz nijakie, gdzie człowiek jest bardzo pobudzony i przy tym nadpobudliwy. Wszystkie huśtawki nastrojów powodują depresję i taka osoba albo skończy jako warzywo przez leki albo sam/a się zabije, ponieważ to choroba mózgu i nie da się z niej wyleczyć, może być lepiej po leczeniu, ale i tak ta osoba wróci do tego samego stanu nawet biorąc leki. To smutne, ale prawdziwe i dlatego mówienie w stylu - oooh tak mi przykro, wyjdziesz z tego lub inne tego typu bzdety po prostu mnie irytują, a co do tego chłopaka co był w tej rzekomej depresji i nie umiał znaleźć sensu życia, jak to dzisiaj modne, niech odpowie sobie na pytanie, jak może znaleźć osoba cierpiąca na tą chorobę lub osoba, która straciła wzrok, nogi, ręce, rodzinę, dom, itp.? Dlatego się zbulwersował, ponieważ każdy ma problemy, każdy ma jakieś zjazdy w życiu i mówienie, że będzie dobrze nic nie zmieni, a tym bardziej wkurza te osoby, a dobry opierdziel może jakoś ustawi ich myślenie i ich czyny, a zawsze może być tylko gorzej... Z depresji, ale takiej prawdziwej depresji, nie wspomnianą chorobą, a depresją, co oczywiście, też jest chorobą można wyciągnąć się tylko w 1 sposób... ciężką pracą, na prawdę ciężką, zmianą otoczenia, a nie oglądaniem streamera, czy granie w Smite.... bo jest to dobre na krótką chwilę, później znowu będzie tak samo, a tym bardziej osoba, która miałaby depresję i nawet dała tego donate, nie odnosiła, by się z tym, tylko chciała to ukryć jak najdalej się da i też na tym ta choroba polega ;)

y8HqE13.png                             

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...