Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Riven - Pomocy!

Piecu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od razu przejdę do rzeczy i nie będę się rozpisywał

Od pewnego czasu gram riven, bardzo przyjemnie mi się nią gra ale mam parę że tak powiem problemów

otóż mam problemy z: Gankowaniem innych linii,również nie wiem w którym momencie zejść z linii gdy nie jestem nafeedowany i graniem przeciwko postaciom które biją na odległość (w szczególności ten skurwiel teemo)

Jakieś porady?

tumblr_nkcalyLwew1r9spw1o1_500.gif

Opublikowano

1. Bij się z nim, gdy nie ma blinda, jak na Ciebie nałoży, a musisz się lać to cancelluj animacje skillami bez AA.

2. Nie ma złotego środka, sam musisz mieć to wyczucie.

Opublikowano

1. Bij się z nim, gdy nie ma blinda, jak na Ciebie nałoży, a musisz się lać to cancelluj animacje skillami bez AA.

Co do bicia go gdy nie ma blinda, to wie to chyba każdy debil

najgorzej jak teemo wyczaja, i go nie używa na linii chyba że się w niego wbijasz. A jak uciekasz wpadniesz na grzybka. Jak zwykle.

Opublikowano

najgorzej jak teemo wyczaja, i go nie używa na linii chyba że się w niego wbijasz. A jak uciekasz wpadniesz na grzybka. Jak zwykle.

No nie każdy debil. Z tego co zauważyłem, to tego nie wie większość ludzi. Może podaj swoją ligę i dywizję, a najlepiej jakąś grę z Teemo i np. daj czas, w którym nie wiesz co robić. Tak to można tylko gdybać.

Opublikowano

No nie każdy debil. Z tego co zauważyłem, to tego nie wie większość ludzi. Może podaj swoją ligę i dywizję, a najlepiej jakąś grę z Teemo i np. daj czas, w którym nie wiesz co robić. Tak to można tylko gdybać.

Posiadałem 3 konta na poziomie 30, z czego 2 z nich były w silverze 1 a jedno było silver 3. Aktualnie gram na koncie 20 lvl.

Jakąś grę z teemo spróbuję znaleźć.

Opublikowano

czesc, riven jest martwa - jak chcesz pograć dla ladderu na top lejnie to:

- ekko

- trundle

- poppy

- nautilus

jak chcesz pograć dla fanu to graj tą riven, aczkolwiek Riven to "lane dominator", na obecnym patchu[mecie] nie zdominujesz lini, chyba, że nic z wyżej wymienionych champów nie zostanie picknięte na topa.

@topic

Raczej skupiaj się na dobrym creep scorze, presji, zabijaniu przeciwnika 1v1, wymuszania by enemy jungler tracil czas na gankowanie ciebie [bez umierania]

zwykle takie herosy jak riven sie babysituje, aczkolwiek na tej mecie postawić jakiegos nautilusa vs riven i tam nawet nie trzeba przychodzić.

tak w skrócie: nie graj tym  bo to strata czasu

Opublikowano

Kupuj trochę pinków, i na ochronę przed gankami, i na wykrywanie grzybków. Riven jest akurat w martwym punkcie jeśli popatrzymy na obecną metę. Teemo jest takim championem, na linii może przeciwko większości dominować, a w czasie teamfight'ów jest o wiele, wiele słabszy od innych. Przegraj dosyć pasywnie laning phase, a potem będziesz lepszy.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Przedewszystkim max shield jak grasz na teemo i gdy używa Q to przyjmujesz to na tarcze i do niego QQWQ i shieldem sie cofasz.Poczatki sa trudne bo masz malo cdr ja pod riven mam zlozona odzielna stronke z runami gdzie niebieskie sa na cdr i mam 10%+5% z masterek a potem butki na cdr,yomuu,bc i masz 45% a wtedy teemo juz nie ma szans.W early zawsze pinguj dla jg zeby zgankował bo na 6 bedzie wszystko zagrzybkowane xD

Schodzisz zazwyczaj gdy enemy spushuje mocno linie i zazwyczaj na bota TP i oczywiscie do warda bo supp powinien stawiac pinka w jednym z krzakow, na mida nie opłaca się schodzic bo od tego jest jg a ty zazwyczaj uzywasz tp na bota lub jesli widzisz ze cos sie szykuje przy drake.

Co do samej riven ,cancelling skillow , skoki przez sciany, podstawowe rodzaje combo np. harras melee champow QEQWQ, harras range champow QEWQQE i oczywiscie max E a potem Q jesli grasz na range

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...