Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysyp pytań

hubert231231231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was kilka pytań. Niektóre mogą wam się wydać głupie ;)

1.Czy jest sens nabijania WN8 niskimi tierami? Mam tu na myśli np. Cruiser II, który swoim trollem na III tierach może 1 shotować a na wyższych z goldem się pobawić. Czy może jednak na wyższych tierach to idzie lepiej?

2.Czy to jaki mam kolor zależy od modów jakie się posiada? Bo według strony Noobmeter.com mam 1074 WN8 przez co powinienem być żółty, a kilka osób mi wczoraj pisało, że jestem pomarańczowy.

3.Aktualnie zamierzam zrobić t-54 ltwt (jestem przy LTTB) ale z tego co słyszałem ma on dostać małego nerfa. Waszym zdaniem po tym nerfie nadal będzie dobrym pojazdem?

4.Expię załogę na churchillu III właśnie do LTTB. Poprzednio expiłem do is3 i 2 perki nabiłem bardzo szybko. Teraz pierwszy perk idzie mi jak krew z nosa. Zastanawiam się czy jest to spowodowane tym, że churchillem III mi się źle gra, bo ostatnio przerzuciłem się na bardziej mobilne czołgi czy jednak wina leży po stronie załogi, bo na is3 expiłem załogę od zera, a załoga na aktualnym churchillu III pochodzi z innego czołgu (tzn najpierw była robiona przez kilka bitew na jakimś radzieckim HT, a potem przerzucona na Churchilla). Jest jakaś różnica w expieniu pomiędzy załogą, która została kupiona na churchilla, a przerzuconą z innego czołgu?

5.Z tego co słyszałem mają być zmiany dotyczące misji osobistych. Ma ktoś jakieś szczegóły?

Opublikowano

1. I tak i nie. Na XVM będziesz mieć wysoki kolorek, ale jeśli chcesz myśleć o naprawdę dobrych klanach, to nie ma sensu, bo sprawdzają takie rzeczy.

2. Kwestia konfiguracji xvm, 1000 wn8 na niektórych configach jest już zielonym kolorem, a u niektórych pomarańcza. 1000wn, to 1000wn, poszczególne kolorki to kwestia umowna. 

3. Wydaje mi się że tak, nie nerfią go na tyle, żeby był niegrywalny. Imo zasługuje na nerfa, bo jak na 8 był zbyt dobry.

4. LTTB to LT, a Churchill to HT. Musiałbyś za każdym razem przeszkalać załogę co jest totalnie bez sensu.

5. Wywalają misje z trybu rozwałki, o zwykłych osobistych nic nie słyszałem, jedynie mogą coś uprościć.

Opublikowano

1. I tak i nie. Na XVM będziesz mieć wysoki kolorek, ale jeśli chcesz myśleć o naprawdę dobrych klanach, to nie ma sensu, bo sprawdzają takie rzeczy.

2. Kwestia konfiguracji xvm, 1000 wn8 na niektórych configach jest już zielonym kolorem, a u niektórych pomarańcza. 1000wn, to 1000wn, poszczególne kolorki to kwestia umowna. 

3. Wydaje mi się że tak, nie nerfią go na tyle, żeby był niegrywalny. Imo zasługuje na nerfa, bo jak na 8 był zbyt dobry.

4. LTTB to LT, a Churchill to HT. Musiałbyś za każdym razem przeszkalać załogę co jest totalnie bez sensu.

5. Wywalają misje z trybu rozwałki, o zwykłych osobistych nic nie słyszałem, jedynie mogą coś uprościć.

Co do robienia załogi to po prostu póki co na LTTB tylko zbijam gwiazdki, a na churchillu III robię załogę typową pod LT i dopiero gdy już będzie wyexpiona przeniosę ją na LTTB. Chodzi tylko o bardzo wolny exp w stosunku do wcześniejszego.

Opublikowano

@hubert231231231

Wydaje mi się, że exp idzie wolno bo masz załogę z MT w HT, a w takiej sytuacji załoga nie wykorzystuje w pełni swojego potencjału, a i exp leci wolniej.

Jeśli się mylę, @Juri popraw mnie. ;)

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Jeśli masz załogę przeszkoloną na HT i robisz perki pod LT to powinno iść normalnie. 

Opublikowano

@huber231231231
Jeśli jest to przeszkolona załoga pod HT, to po prostu notujesz słabsze bitwy, a co za tym idzie mniej expa i kredek.

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Dokładnie, jeśli załoga jest ok, to jedyne co wpływa na tempo jej szkolenia to ilość zdobywanego doświadczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...