Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z bootloopem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj wysłać na gwarancję, przynajmniej w serwisie LG czasem naprawiona.

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngandroidfanboy

Normalne że to zrobię ale nie ma jakiegoś "diy" sposobu?

Oczywiście że jest, wystarczy kupić nową płytę główną co wyniesie cię cenę prawie całego smartfonu + montaż :)

Opublikowano

Nie wiem jak na twoim telefonie się to robi, ale na razie wyślij na gwarancję, bo jeszcze coś zepsujesz. Dopiero jeśli ci odeślą baw się w to.

Opublikowano

Pieprzysz głupoty, co ma bootlop do płyty głównej?

Jeśli chcesz to możesz wymienić soft w telefonie, poszukaj instrukcji do niego (co i jak wgrać) lub po prostu odeślij na gwarancje byś nie zrobił z tego telefonu cegły - bo istnieje takie prawdopodobieństwo.

Masz do wyboru :

1. Zmieniasz soft i ryzykujesz zceglenie urządzenia
2. Odsyłasz na gwarancję

Opublikowano

Pieprzysz głupoty, co ma bootlop do płyty głównej?

Jeśli chcesz to możesz wymienić soft w telefonie, poszukaj instrukcji do niego (co i jak wgrać) lub po prostu odeślij na gwarancje byś nie zrobił z tego telefonu cegły - bo istnieje takie prawdopodobieństwo.

Masz do wyboru :

1. Zmieniasz soft i ryzykujesz zceglenie urządzenia

2. Odsyłasz na gwarancję

Jak ma zmienić soft skoro ma bootlopa???

Opublikowano

Jest wykrywalny owszem, ale jak jest bootloop to nie da się wgrać softu.

Opublikowano

A no teraz wiem że miałeś rację, ale po części. Bo w niektórych przypadkach można wgrać soft lecz w niektórych telefonach nie da się wgrać softu.

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Lol?

Bootloop to zwykłe zapętlenie animacji uruchamiania telefonu - może być spowodowany uszkodzeniami wewnętrznymi, ale częściej jest po prostu błędem softu. Znajdujesz w internecie pierwszy lepszy poradnik do wgrywania STOCK ROMA na Twój telefon - jest to oficjalny system, będzie tak samo. Wgrywasz, uruchamiasz, voila. Jeżeli zgadzają się numerki (sprawdź sam) to tutaj masz stocka:

http://forum.xda-developers.com/android/development/backups-alcatel-ot-pop-c7-7041x-t3039395

W innym wypadku zrób tak:

http://lmgtfy.com/?q=Alcatel+One+Touch+Pop+C7+stock+rom 

I szukasz sobie jakiegoś poradnika dla twojego telefonu.

Jak nie wiecie o co chodzi to nie gadajcie głupot. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Lol?

Bootloop to zwykłe zapętlenie animacji uruchamiania telefonu - może być spowodowany uszkodzeniami wewnętrznymi, ale częściej jest po prostu błędem softu. Znajdujesz w internecie pierwszy lepszy poradnik do wgrywania STOCK ROMA na Twój telefon - jest to oficjalny system, będzie tak samo. Wgrywasz, uruchamiasz, voila.

Mówiłem, że można wgrać soft, ale nie w każdym przypadku.

http://forum.android.com.pl/topic/271738-bootloop-g4-z-nieznanych-powod%C3%B3w/

Poza tym nawet jak się da, to po co ma się bawić, skoro może wysłać do serwisu i po problemie, a tak to może jeszcze zrobić cegłę.

Opublikowano

Lol?

Bootloop to zwykłe zapętlenie animacji uruchamiania telefonu - może być spowodowany uszkodzeniami wewnętrznymi, ale częściej jest po prostu błędem softu. Znajdujesz w internecie pierwszy lepszy poradnik do wgrywania STOCK ROMA na Twój telefon - jest to oficjalny system, będzie tak samo. Wgrywasz, uruchamiasz, voila.

Poza tym nawet jak się da, to po co ma się bawić, skoro może wysłać do serwisu i po problemie, a tak to może jeszcze zrobić cegłę.

Jak wcześniej się bawił w rootowanie itp. to mu co najwyżej anulują gwarancję. Jak nie, to niech wysyła. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Lol?

Bo flash stockowego romu zajmuje 10-15 min. I jak robi się wszystko zgodnie z instrukcjami i nie majstruje się przy flashowaniu to oszczędzamy tydzien-dwa w razie oddania ma gwarancję.

† GET ELEVATE YOUR MIND †

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

@up tak i kuźwa przy okazji straci gwarancję, która przy usterce technicznej będzie bardzo ważna?

Opublikowano

@up tak i kuźwa przy okazji straci gwarancję, która przy usterce technicznej będzie bardzo ważna?

Jak już się wypowiadasz to miej pojęcie o tym co mówisz. Flash stocku nie sprawia, że tracisz gwarancję. Stock rom to oficjalny system, NAWET w przypadku brandowanego systemu przez operatora, po flashu stocka nie tracisz gwarancji. Salon może jedynie mieć o to problem, co jest mało możliwe - wtedy odsyłasz na gwarancję prosto do firmy, która telefon wyprodukowała.

­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Po pierwsze, to chodziło mi o to, że może zrobić cegłę.

Po drugie, to nie używaj takiej czcionki bo jebie w oczy.

A co do autora, to jak już chcesz flashować stocka, to najlepiej to zrobić przez program Mobile Upgrade 4.3.9 ze strony Alcatel.

Opublikowano

Tyle się tego naczytałem że takiego stracha mi zrobiliście i sam nie wiem co do czego xD

Gdybym znał dokładną instrukcję to sam bym już to zrobił ale jestem w tym zielony

Qoh6Zye.gif?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...