Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie moge sie zdycydowac czy EU czy NA gdzie zostac?

majks89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wrocilem po roku przerwy do Tery i nie moge sie zdecydowac czy grac na NA czy na EU na obu mam postacie na 65, z jednej strony EU super ping 30-40 na NA mam 150 grywalny. Nie wiem co robic, ludzia mowia ze NA jest tkz casual frendly i ze na EU trzeba niezle grindowac a +15 to czysty pay to win. Borykam sie z tym problemem od paru dni poniewaz, mam zamiar wykupic premke wiec to wazne.

Opublikowano

nie zostawaj na eu, 100 pingu na NA nie robi większej różnicy, masz szybsze patche, więcej eventów i lepszych i przedewszystkim NA nie jest p2w w przeciwieństwie do EU :v FailForge R.I.P

Opublikowano

Gram na NA na Mount Tyrannas ( PVP ) czy łatwiej się ubrać? Raczej tak samo jak na EU, z tym, że tu w LFG czekasz max 5 minut i masz party, więc szybciej jak na EU.

Opublikowano

Ja mam tam archera na 65 ale tam w ogole brak polakow moze 2 znajdziesz ponoc na pve TR jest polska gilidia. Archerem przestalem grac w ogole nie robi dps ma bezsensowne aoe nawet nowy patch go nie naprawi.

Opublikowano

serio 100 pingu nie robi różnicy, to jest strasznie dużo a jak chce się iść na FIHM, to jednak na unikanie dywanów się przyda

Opublikowano

Graj na NA. Z EU odchodzą ludzie. Niedługo będzie tam pusto.

Na Ameryce ping nie robi różnicy. Strefa czasowa też nic takiego wielkiego. Zawsze szybko szuka instancji. Rodaków przybywa. 

Ogólnie to NA miażdży EU. 

Opublikowano

^ ja nigdy nie pójde na EU ponieważ moja gildia składa się z wielu osób GRAJĄCYCH i żadnej z tych osób nie widzi się grać na Amerykańskim ;) just sayin to tylko moje zdanie i dla mnie Na to wielki s*it

76eff0d7b6a46.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej,

Podepnę się pod temat. Kiedyś logowałem się na NA bez problemu. Dziś chciałem zobaczyć Ninje. Jednak launcher po wpisaniu loginu i hasła nie loguje się do serwerów NA.
Po odpaleniu EME Diagnostics z pliku log wynika taki błąd: PORTS: FAILED.
Jednak poniżej podane są czasy dostępu do poszczególnych portów. Pogooglowałem, w ustawieniach routera otworzyłem porty 443 i 10001, nie pomogło. Dopisałem DNS 208.67.220.220 , też nie pomogło, a takie zabiegi znalazłem w FAQ Enmasse. 

Ktoś ma na to jakieś rozwiązanie? Firewall i zapora windows wyłączone, też nic nie daje. Generalnie launcher pobiera się bez problemu, login i hasło i pyka w launcherze, ale dalej jest oczekiwanie i nic.

Opublikowano

Hej,

Podepnę się pod temat. Kiedyś logowałem się na NA bez problemu. Dziś chciałem zobaczyć Ninje. Jednak launcher po wpisaniu loginu i hasła nie loguje się do serwerów NA.

Po odpaleniu EME Diagnostics z pliku log wynika taki błąd: PORTS: FAILED.

Jednak poniżej podane są czasy dostępu do poszczególnych portów. Pogooglowałem, w ustawieniach routera otworzyłem porty 443 i 10001, nie pomogło. Dopisałem DNS 208.67.220.220 , też nie pomogło, a takie zabiegi znalazłem w FAQ Enmasse. 

Ktoś ma na to jakieś rozwiązanie? Firewall i zapora windows wyłączone, też nic nie daje. Generalnie launcher pobiera się bez problemu, login i hasło i pyka w launcherze, ale dalej jest oczekiwanie i nic.

Bo EnMasse wgrywa teraz patcha XDDD dopiero o 17 gra będzie włączona i dopiero o 17 zobaczysz sobie Ninje xDD

Opublikowano

Bo EnMasse wgrywa teraz patcha XDDD dopiero o 17 gra będzie włączona i dopiero o 17 zobaczysz sobie Ninje xDD

Jednak lipa :( Niby serwery już działają, ludzie piszą, że pobierają patch, a u mnie klapa. "PROGRESS 0%... Calculating time remaining..."

Jak klikam diagnostykę to to samo, PORTS: FAILED. Próbowałem też DNSa googla 8.8.8.8 tak piszą w FAQ EnMasse i nic to nie zmienia. Resetowałem modem, router. Pół roku temu normalnie mi się ta gra bez problemu odpalała.

Opublikowano

Przerwa skończyła się po 20. Tera na steam ma blok IP, może stąd twój problem

A tak po polsku? W sensie co oznacza blok IP na steam? Jestem 35-letnim ojcem, jedyne co umiem, to włączyć terę i pasjansa hhehehe :) A tak poważnie, to co, innym ludziom w Polsce działa, a mi nie? Hm...

Klienta miałem starego, który kiedyś działał bez problemu, jakieś pół roku temu. Dziś nie. Pobrałem nowego ze strony enmasse. Też lipa. W logu pokazuje cały czas PORTS: FAIL, mimo, że poniżej są czasy łączenia z poszczególnymi portami, nie kumam tego ani trochę.

Dodam, że w launcherze mam "Calculating time remaining..." i stoi na 0%, a w TOOLS przycisk "repair" jest wyszarzony. Ale lipa straszna.

Opublikowano

też mam klienta ze strony i gram bez problemu, może antyvirus cos ci blokuje. Poszukaj u nich na forach czy ktoś też nie miał może takiego błędu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...