Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] VenomDeathBans - Inny plugin na bany pośmiertne

Venom!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cMOMLNv.png

Nie jest to plugin jak wszystkie inne tego typu. Wprowadza on nowatorski system pośmiertnych banów.
Czym on się wyróżnia? Gdy zginiemy nie wyrzuca nas z serwera i nie karze czekać bez możliwość dołączenia na serwer.
Lecz po śmierci teleportuje nas do "magicznego pokoju", dodaje nam efekty spowolnienia i oślepienia oraz blokuje nam używanie komend i pisanie na chacie. 
Jeśli skończy się czas bana teleportuje nas na ustalony wcześniej respawn.

Nie jest to mój pomysł na ten plugin lecz zaczerpnąłem go z dawnego serwera "PROCRAFTERS" gdzie na jednej z edycji był podobny skrypt.

pwGiQcs.png

› Możliwość konfiguracji większości opcji plugin-u.
› Omijanie osób z danymi uprawnieniami.
› Krótszy ban dla gracza z odpowiednim uprawnieniem.

mRGfgmi.png

#Czas bana - w sekundach.
time-ban: 10

#Czas bana dla VIP. - w sekundach. UPRAWNIENIE: venomdeathbans.vip
time-ban-vip: 5

#Wiadomosc przy probie interakacji (proba pisania na chacie, wpisywanie komend).
message-interaction: ' &8> &3Masz bana! Zakup unbana: &b&nhttp://twojastrona.pl/unban/.'

#Wiadomosc odbanowania - publiczna. ZMIENNE: {UNBANNED} - nick odbanowanego.
message-unbanned: ' &8> &3Gracz: &b{UNBANNED} &3zostal odbanowany z posmiertnego bana!'

#Wiadomosc bana - prywatna.
message-banned: ' &8> &3Otrzymales posmiertnego bana! Uzywaj: &b/infoban &3by sprawdzac jego waznosc.'

#Efekty podczas bana.
ban-effects: true

#Zezwolone komendy podczas bana. Jesli brak, uzyj: allow-cmds: []
allow-cmds:
  - 'l'
  - 'login'
  - 'infoban'

#Lokalizacja pokoju bana - do ustawienia uzyj: /vb setroom.
room-location: world;79;67;13;0.0;0.0

#Lokalizacja teleportacji po odbanowaniu - do ustawienia uzyj: /vb setspawn.
respawn-location: world;79;67;13;0.0;0.0

bvJ1DAX.png

› /vb help - Lista wszystkich komend pluginu.
› /vb unban <gracz> - Usuwa danego gracza z pośmiertnego bana.
› /vb reload - Ładowanie i przeładowywanie pluginu.
› /vb setroom - Ustawianie pokoju gdzie ma teleportować gracza po śmierci.
› /infoban - Komenda głownie przeznaczona dla gracza z banem (sprawdza do kiedy trwa ban).
› /vb setspawn - Ustawianie lokalizacji gdzie ma teleportować gracza po odbanowaniu.

1nzxFZm.png

› venomdeathbans.vip - Krótszy ban dla osoby z tym uprawnieniem (czas do ustawienia w configu).
› venomdeathbans.bypass - Osoba z tym uprawnieniem nie jest banowana po śmierci.
› venomdeathbans.setspawn - /vb setspawn (czyt. UP)
› venomdeathbans.setroom - /vb setroom (czyt. UP)
› venomdeathbans.reload - /vb reload (czyt. UP)
› venomdeathbans.unban - /vb unban <gracz> (czyt. UP)

oyDPakM.png

› Zapis do MYSQL.
› Więcej opcji możliwych do edycji w configu.

Plugin jest w fazie BETA i nie byłem w stanie przetestować czy plugin nie zawiera żadnych błędów/bugów. Więc jeśli znajdziecie coś lub macie pomysł co można dodać jeszcze do pluginu to piszcie! happy.png

Q2PtBUH.png

DOWNLOAD

SKAN

KjfsBPq.png
v0.1-BETA :: Wydanie pluginu.

v0.2-BETA :: Krótszy ban dla gracza z uprawnieniem (venomdeathbans.vip), 
możliwość wyłączania efektów podczas bana w configu, naprawa mniejszych błędów w kodzie.

​v0.3-BETA :: Dodanie obiektywności, ogólna poprawa kodu, wyeliminowanie wielu błędów,

dodanie możliwości odblokowania komend podczas bana.

sygn.png

Opublikowano

Moim zdaniem ciekawe lecz słabe rozwiązanie gdyż taki gracz zajmuje tylko slot.

Może dodaj możliwość włączenia trybu w którym gracz dostaje bana przez co nie może wejść na serwer.

O

/V\

/''\

Opublikowano

Moim zdaniem ciekawe lecz słabe rozwiązanie gdyż taki gracz zajmuje tylko slot.

Może dodaj możliwość włączenia trybu w którym gracz dostaje bana przez co nie może wejść na serwer.

To tak:

1. Prawdopodobnie i tak większość graczy wyjdzie od razu, ale śmiało można ustawić np. 10 min. bana i zrobić np. parkour. :)

2. No zdecydowanie nie po to męczyłem się nad pisaniem tej nowości by można było ją wyłączyć.

sygn.png

Opublikowano

Strasznie słaby masz angielski  xD

Ogółem dużo rzeczy bym poprawił.

Nie rozumiem np. czemu zrobiłeś serializację w dwóch klasach. (ParserUtil, UnParserUtil)

Druga rzecz bardzo dziwna, to nie rozumiem po co tworzysz własny plik configu.. przecież cb/spigot ma wbudowany system konfiguracji w sobie. Używaj API, po to ono jest..

Ogółem poczytaj o obiektach (Java Oriented Programming), trochę słabo z tym u Ciebie.

Sam pomysł na plugin dosyć innowacyjny, ale ten..­

Opublikowano

Strasznie słaby masz angielski  xD

Ogółem dużo rzeczy bym poprawił.

Nie rozumiem np. czemu zrobiłeś serializację w dwóch klasach. (ParserUtil, UnParserUtil)

Druga rzecz bardzo dziwna, to nie rozumiem po co tworzysz własny plik configu.. przecież cb/spigot ma wbudowany system konfiguracji w sobie. Używaj API, po to ono jest..

Ogółem poczytaj o obiektach (Java Oriented Programming), trochę słabo z tym u Ciebie.

Sam pomysł na plugin dosyć innowacyjny, ale ten..­

Po czym stwierdziłeś, że mam słaby angielski? Co Ci przeszkadza to parsowanie? Dzikowi tego nie wypomniałeś. Co do configów co ty masz z tym za problem? Po co bawić się api + własne jeśli do razu można zrobić własne wszystkie. Co źle zrobiłem z tym obiektem? "Sam pomysł na plugin dosyć innowacyjny, ale ten..­" - co z tym nie tak? Jestem też zdziwiony, że na bukkit.pl nie miałeś żadnych problemów a tu tyle znalazłeś.

sygn.png

Opublikowano

Po czym stwierdziłeś, że mam słaby angielski? Co Ci przeszkadza to parsowanie? Dzikowi tego nie wypomniałeś. Co do configów co ty masz z tym za problem? Po co bawić się api + własne jeśli do razu można zrobić własne wszystkie. Co źle zrobiłem z tym obiektem? "Sam pomysł na plugin dosyć innowacyjny, ale ten..­" - co z tym nie tak? Jestem też zdziwiony, że na bukkit.pl nie miałeś żadnych problemów a tu tyle znalazłeś.

Nawet prostej metafory nie rozumiesz :(

To było raczej pisane pod dystans, ale z racji, iż go nie masz, to widziałem kilka błędów, jednym z nich na pewno było "haveBan". A "parsowanie" mi nie przeszkadza - po prostu zastanawia mnie czemu takie rozwiązanie wybrałeś. I to nie jest parsowanie, a serializacja. Czemu miałbym dzikiemu wspomnieć, skoro nie widziałem u niego klas "Coś" i "UnCoś". Jest to bez sensu, robisz klase dot. czegoś to już wsadzaj tam wszystko. Poza tym dziki na pewno robiąc to miałby jakiś powód :D

Co do API - Twoje metody od zapisywania, tworzenia pliku ma wbudowane w sobie API - pewnie nawet 3x lepiej zrobione. To Twoje tworzenie yamla to saveDefaultConfig(). W dodatku zwraca FileConfiguration, który ma więcej możliwości.

Obiekty.. hmm. Oprócz samego obiektu Ban, wszystkie inne mają zmienne publiczno-statyczne. Z reguły każda klasa jest obiektem, bo dziedziczy po Object.

Na bukkicie też Ci pisałem komentarz? Możliwe - aczkolwiek prawdopodobnie nie patrzyłem w kod, teraz zerknąłem.

Plucie jadem nic Ci nie da, jeżeli wstawiasz cos na forum to licz się z krytyką. Chyba, ze to dla Ciebie zbyt trudne, ale wtedy jedynym rozwiązaniem jest usunięcie tego spod publiki. ;)

Opublikowano

Nawet prostej metafory nie rozumiesz :(

To było raczej pisane pod dystans, ale z racji, iż go nie masz, to widziałem kilka błędów, jednym z nich na pewno było "haveBan". A "parsowanie" mi nie przeszkadza - po prostu zastanawia mnie czemu takie rozwiązanie wybrałeś. I to nie jest parsowanie, a serializacja. Czemu miałbym dzikiemu wspomnieć, skoro nie widziałem u niego klas "Coś" i "UnCoś". Jest to bez sensu, robisz klase dot. czegoś to już wsadzaj tam wszystko. Poza tym dziki na pewno robiąc to miałby jakiś powód :D

Co do API - Twoje metody od zapisywania, tworzenia pliku ma wbudowane w sobie API - pewnie nawet 3x lepiej zrobione. To Twoje tworzenie yamla to saveDefaultConfig(). W dodatku zwraca FileConfiguration, który ma więcej możliwości.

Obiekty.. hmm. Oprócz samego obiektu Ban, wszystkie inne mają zmienne publiczno-statyczne. Z reguły każda klasa jest obiektem, bo dziedziczy po Object.

Na bukkicie też Ci pisałem komentarz? Możliwe - aczkolwiek prawdopodobnie nie patrzyłem w kod, teraz zerknąłem.

Plucie jadem nic Ci nie da, jeżeli wstawiasz cos na forum to licz się z krytyką. Chyba, ze to dla Ciebie zbyt trudne, ale wtedy jedynym rozwiązaniem jest usunięcie tego spod publiki. ;)

Czyli podsumowując te configi i zmienne publiczno-statyczne są problemem? A w haveBan co jest nie tak?

sygn.png

Opublikowano
Czyli podsumowując te configi i zmienne publiczno-statyczne są problemem? A w haveBan co jest nie tak?

Nie są problemem, to tylko informacja, Twój kod, ja i tak tego pluginu nie będę używał.

A z tym haveBan, to w 3 osobie liczby pojedynczej używa się has. :D

­

Opublikowano

Jezu..

Jezu x2..

Ja rozumiem wszystko, że ktoś nazywa coś po swojemu no okej..

Ale ja nie wiem czy wy kiedykolwiek słyszeliście czy tam czytaliście o wydajności?

MOGĘ SIĘ MYLIĆ ale wątpię bo ten dekompilator nigdy się nie myli:

Player[] onlinePlayers;
                for (int length = (onlinePlayers = Bukkit.getOnlinePlayers()).length, i = 0; i < length; ++i) {
                    final Player p = onlinePlayers[i];

WHAT IS THIS.

A jak się czepiać błędów mało ważnych to:

SerializationUtil

Wygląda lepiej niż te dwie klasy ; _:

No i do tego mieszasz obiekty z ,,managers"

@Edit

Jest tam ten wątek sprawdzający tego bana.. 

Tutaj nie jestem pewny ale wydajniej by było zrobić obiekt, który trzyma aktywne bany i je sprawdza co przykładowo minutę a nie robić pętle po aktywnych użytkownikach.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Jezu..

Jezu x2..

Ja rozumiem wszystko, że ktoś nazywa coś po swojemu no okej..

Ale ja nie wiem czy wy kiedykolwiek słyszeliście czy tam czytaliście o wydajności?

MOGĘ SIĘ MYLIĆ ale wątpię bo ten dekompilator nigdy się nie myli:

Player[] onlinePlayers;
                for (int length = (onlinePlayers = Bukkit.getOnlinePlayers()).length, i = 0; i < length; ++i) {
                    final Player p = onlinePlayers[i];

WHAT IS THIS.

A jak się czepiać błędów mało ważnych to:

SerializationUtil

Wygląda lepiej niż te dwie klasy ; _:

No i do tego mieszasz obiekty z ,,managers"

@Edit

Jest tam ten wątek sprawdzający tego bana.. 

Tutaj nie jestem pewny ale wydajniej by było zrobić obiekt, który trzyma aktywne bany i je sprawdza co przykładowo minutę a nie robić pętle po aktywnych użytkownikach.

Emmm.. Skąd wyczarowałeś taki dekompilator? :D Nie ma takiego kodu w moim pluginie. Co do obiektu w managers, to wiem, dopiero po opublikowaniu update zauważyłem, że zapomniałem zmienić package, bo zmieniłem tylko nazwę klasy która była w package managers. Z tym sprawdzaniem banów przyznaję Ci rację, lepiej sprawdzać czas banów a nie sprawdzać wszystkich graczy, sprawdzać czy mają bany i jeszcze czas. Wszystko poprawię, to co teraz wypisałem oraz to co bartzz pisał.

sygn.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrób takie coś, jak ten gracz z banem wejdzie, to mu wyczyści cały czat i bd pisalo ban do: xxx.xxx
i po np 2/3 minutach będąc na serwerze go kickuje żeby nie zajmował slotów
co do pluginy fajny przyda mi sie w celach edukacyjnych XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

­Dodaj do konfigu mozliwosc dodawania nowych lini w kickowaniu gracza np zmienna %nl

W jakim kickowaniu? :0

sygn.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...