Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsze uruchomienie komputera-czarny ekran.

Millenium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem komputer z serwisu,mieli go tylko złożyć taki też odebrałem,podłączyłem w domu pod telewizor 37 cali Samsung poprzez HDMI.Komputer się uruchamia,chłodzenie podzespołów działa,ale na ekranie nic się nie dzieje,cały czas czarny ekran i tyle.Zauważyłem,że chłodzenie karty graficznej nie działa tak jak powinno,wiatrak kręci się jakby nie mógł.Czy może to być wina zasilacza,który po prostu może dostarcza za mało mocy? 

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache

Zasilacz Antec VP 500 - 500W

Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460 - Haswell Refresh

Płyta główna ASRock ASRock H81M-VG4 R2.0, H81, DualDDR3-1600, SATA3, D-Sub, mATX (H81M-VG4 R2.0)

Karta graficzna Sapphire R7 360 2GB (128Bit) DP/DVI/HDMI Retail (11243-05-20G)

Pamięć Crucial CT102464BD160B

Opublikowano

Podłącz przez VGA czy DVI to się dowiesz czy działa. 

Uszkodzenie się nie wykrywa opisem tylko sprawdza, czyli sam sprawdź albo oddaj do serwisu, źle złożyli albo cokolwiek innego. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Podłączyłem przez VGA,na monitorze dioda miga na ziolono i nic poza tym się nie dzieje,nadal czarny ekran,dioda miga ciąglejak komputer jest właczony i wylaczony .Komputer co jakiś czas się restartuje samoczynnie.

Opublikowano

Spytaj serwisu co masz robić, powinni po złożeniu sprawdzić czy w ogóle się uruchamia. Możesz sam rozebrać i sprawdzić jak złożono 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Sprawdzę kartę graficzną na innym zestawie,sprobuje tez podłączyć inną,zobaczę co wtedy.Z serwisem się narazie nie skontaktuje bo jutro niedziela,nie pracują.

EDIT

Moja karta>inny zestaw-działa,

Inna karta,bodajże GTX970>mój zestaw-nadal nie ładuje nawet biosu.Monitor przechodzi po chwili na tryb oszczędzania energii.Komputer w dalszym ciągu po jakimś czasie restartuje się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...