Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blue Ezreal z Zhonya

DiabloXPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co o tym myślicie? Po zmianach w QSS ADC dostali mocno po dupie. Jednak gracze na PBE chyba znaleźli zamiennik a mianowicie Klepsydrę Zhonyi.

Po analizie owego przedmiotu daje wszystkie statystyki potrzebne ezowi.

100 ap - każdy jego spell ma przelicznik pod ap więc dmg będzie.

45 pancerza - Większa wytrzymalość wraz z rękawicą daje nam dosyć duzy boost do pancerza.

NOWY! 10% redukcji odnowienia - Czyli to co ez lubi jeszcze większy spam z Q

Aktyw - tutaj nie trzeba mówić dzialanie podobne do QSS.

A co wy sądzicie o klepsydrze na ezie zamiast QSS? Będzie teraz klepsydra składana na innych adc

również?

Zapraszam do dyskusji. 

Opublikowano

Zhonyi nie użyjesz podczas stuna itp. Z tego co słyszałem będzie tańsza, więc może i się przyjąć. Sam kiedyś myślałem o budowaniu na adc jak w enemy byłby jakiś Zed czy Fizz.

Opublikowano

jak grałem kilka miesięcy temu adc i był duży focus na mnie a w enemy jakiś zabójca to brałem zhonie zamiast jakiegoś qss banshee czy ga dobry element zaskoczenia i czasem więcej da niż ga gdzie zanim się odrodzisz to cały team pada ty wstajesz i cie znowu dobijają 

Opublikowano

Mocno po dupie? Zredukowali jedynie wartość ataku o 10, przy czym sam item jest tańszy o 100 golda.
Nie wydaje mi się, że pomimo lekkiego nerfu Mercurial Scimitar'a gracze mieliby przenieść się na Zhonya. Nie ukrywam, że sam nie raz budowałem na Corkim Zhonyę, ale wciąż uważam, że Mercurial jest dużo lepszy. 

maybenow.png

Opublikowano

Nie zamienią z tego powodu, że nie jest to tak duży nerf.

Poza ty jak sobie wyobrażasz użycie Zhonyi, kiedy 3 tanków z CC CIebie chasuje? Nijak. Otoczą Cię i zjedzą.

Opublikowano

Mocno po dupie? Zredukowali jedynie wartość ataku o 10, przy czym sam item jest tańszy o 100 golda.

Nie wydaje mi się, że pomimo lekkiego nerfu Mercurial Scimitar'a gracze mieliby przenieść się na Zhonya. Nie ukrywam, że sam nie raz budowałem na Corkim Zhonyę, ale wciąż uważam, że Mercurial jest dużo lepszy. 

Tak mocno po dupie. Już nie bedzie można zdjąć marka zeda.

Opublikowano

No to w takim razie nie item dostał nerfa (chodzi mi o unique active) tylko sam Zed dostał buffa na ulcie, który omija QSS.  -.-

maybenow.png

Opublikowano

Już od pojawienia się informacji na temat zmian o QSS myślałem, że Hourglass będzie nowym defensywnym przedmiotem. Na Ezrealu będzie mu to dawało jeszcze siłę ale może się przyjąć na wszystkich ADC jeżeli Banshee nie będzie odpowiednim itemem.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

ezreal ma poke'ować enemy team tak żeby nikt do niego nie podszedł, a zamienienie sie na 2,5s w bezużyteczne nic na pewno mu w tym nie pomoże xD

słaby pomysł

Opublikowano

Zhonya tylko jeżeli grasz na Zeda lub Rengara ( Championy - One Shotujące ), w innych przypadkach raczej QSS. Jednak mówisz też w swoim poście o Blue Ezrealu. Wydaje mi się, że nie potrzebuje on aż tak bardzo  QSS, jego siła leży w silnym Poke-owaniu przeciwników. BEzreal z dobrym pozycjonowaniem, kupi QSS tylko wtedy kiedy liczba stunów będzie OGROMNA.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Zhonia na adc jest bezsensu nie mozesz wtedy aa i tak czy siak nie uzyjej jej jak bedziesz mial cc na twarzy a te pare ad roznicy nie robi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...