Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PBE

M0nkey1989

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PBE to serwer na którym są testowane aktualizacje, które potem mogą, ale nie muszą, zostać wdrożone do gry.

W pierwszych 3 dniach miesiąca są wybierani gracze. System rekrutacji wygląda tak (to można wywnioskować z wypowiedzi Rioterów):

Rework GP? Biorą mainów GP.

Nerfy Fizza? Biorą mainów FIzza.

Buffy Riven? Biorą mainów RIven.

@Guciosky - to jest wypowiedź i zdanie Rioterów, nie moje. :p

Opublikowano

Jest to oddzielny serwer, jak pamiętam znajduje się w Ameryce, który ma na celu wyłapywanie bugów, niedociągnięć i równoważenie championów. Zwykle biorą graczy, którzy grają postaciami, które powinny być przetestowane. Większość osób i tak jest na PBE tylko dlatego, że ma darmowe skiny i wszystkie postacie.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

PBE to serwer na którym są testowane aktualizacje, które potem mogą, ale nie muszą, zostać wdrożone do gry.

W pierwszych 3 dniach miesiąca są wybierani gracze. System rekrutacji wygląda tak (to można wywnioskować z wypowiedzi Rioterów):

Rework GP? Biorą mainów GP.

Nerfy Fizza? Biorą mainów FIzza.

Buffy Riven? Biorą mainów RIven.

Parę lat temu miałem własne konto na PBE. Później zrobili wielką rewolucję i z tego co mi wiadomo wszystkie konta zostały skasowane a testerzy zostali wybrani na nowo. Pomimo tego iż się zgłosiłem, nie otrzymałem dostępu. Zgłaszałem się kilkakrotnie i nie zostałem wybrany nawet gdy moje mainy takie jak Shen czy Soraka dostawały reworki. Grałem nimi bardzo dużo, więc nie wiem czy działa to tak jak mówisz ale jest szansa, że po prostu miałem pecha. Boli mnie tylko to, że po 5-6 latach gry nie dostałem dostępu posiadając wiedzę na temat całej gry zaczynając od statystyk i przedmiotów kończąc na historii każdej z postaci.

"A szkoda gadać, szkoda szczempić ryja... na prawdę." ~ Zbigniew Stonoga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...