Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dark Souls - jak z skonfigurować pad?

ganek4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno kupiłem dark souls prepare to die edition na steam. Gdy odpaliłem grę to był istny koszmar. Pikseloza, źle rozłorzone przyciski i 30 fps. Pobrałem więc mody i niby wszystko ok oprócz sterowania. Przemogłem się i gram na padzie, ponieważ sterowanie na klawie jest okropne. Nie byłoby ono takie złe bo przecież do wszystkiego można się przekonać. Ja przeszedłem całego wieśka 3 na klawie i myszce. Ale w ds jest koszmarna praca kamery, która biega we wszystkie strony świata. Gram na padzie i niby wszystko działa,choć nie jest to pad od xboxa czy ps, tylko od esperanza(taka podróbka plejki) oprócz ruszaniem gałką za pomocą prawego bumpera. Owszem da się ruszać kamerą, ale jeśli bumper jest na dole lub górze to kamera rusza się w prawo i w lewo, a jeśli po bokach to w górę i dół. Ustawiałem potem jeszcze emulację pada za pomocą x360ce i wkleiłem pliki tak jak w poradniku do foldey data w ds, ale nadal bez zmian. Nie jestem pewien czy to dokładnie do daty trzeba wrzucić, ale tam innych takich folderów nie ma gdzie znajdują się rozszerzenia .ini. Jeszcze dodam, że jak modwałem grafikę to wkleiłem też folder DSfixKeys.ini, więc może tam też coś można ustawić. W ds mogę grać na padzie, ale nie mogę tam zmienić jego sterowania. Tylko mogę sterowanie klawiatury zmienić.

Proszę o rozwiązanie problemu, gdyż trudno się gra z tymi poprzestawianymi osiami.

Link do filmu o emulacji pada https://youtu.be/umw4xrk3aZw

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to w dsfix możesz spokojnie skonfigurować pada (nie trzeba konfigurować pada od xboxa, działa normalnie). 

Jeśli to nie działa, to tutaj masz poradnik do tego x360ce http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2905291

Kurcze stary, dzięki. Wszytko działa. Myślałem, że nikt nie da rady pomóc a tu proszę. Szybko i dobrze. Temat do zamknięcia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...