Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Druid, co i jak?

Matend

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spis treści:

1. Opis Profesji

2. Ekwipunek

3. Expienie

1. Opis profesji

Druid jest profesją, którą gra nie jest monotonna, ponieważ możesz expić samotnie, bijąc pojedynczo lub lurując kilka, lub nawet kilkanaście potworów. Bardzo dużym plusem tej postaci jest to, że jest zawsze niezbędna w teamhuntach. Swoim czarem "Heal Friend" potrafi działać cuda. Kolejnym plusem jest bardzo szybkie expienie, paladyn oraz rycerz muszą głownie bić cele pojedynczo, gdy druid może bić wave oraz atakować runami obszarowymi. Następnym atutem tej postaci jest to, że nie potrzebuje drogiego ekwipunku - wszystko damy radę zdobyć z questów. Pominąłem kwestie takie jak uleczanie się za ( prawie ) całą ilość życia, duża ilość many, bardzo szybkie leczenie many przy użyciu "Ultimate Mana Potion". Dobrze, zatem przechodzimy do minusów. Pierwszym minusem jest po prostu mała ilość życia, mała ilość capa oraz trudność o zrobienie profitu na niskich levelach. Trudność sprawiać może również balansowanie "hp - e-ring" oraz po prostu uleczanie się na czerwonym pasku życia, gdyż przy takiej ilości życia potwór zbija nam praktycznie całe. Większych minusów postaci się nie dopatrzyłem przez kilka lat gry.

2. Ekwipunek

Ekwipunek jest podzielony na sety:

- Magma ( wliczając Royal Scale Robe oraz Zaoan Robe ) - przydatne do huncenia potworów takich jak: Dragon, Dragon Lord, Hellfire Fighter, Demon, Massive Fire Elemental

Q8Zc1gG.png   Ogw8au9.png   X18ggn1.png

- Glacier ( wliczając Calopteryx Cape ) - przydatne do huncenia potworów takich jak: Frost Dragon, Ice Golem, Frost Giant, Crystal Spider

- Terra ( wliczając itemy z setu Gill ) - przydatne do huncenia potworów takich jak: Hydra, Serpent Spawn, Medusa, Giant Spider

- Lightning ( Wliczając Spellweaver's Robe ) - przydatne do huncenia potworów takich jak: Wyrm, Elder Wyrm

- Inne - do "mixu"

Warto pamiętać, że sety można ze sobą mieszać.

Tarcze są podzielone na spellbooki oraz shieldy.

Najważniejsze spellbooki:

Spellbooki cechują się małą ilością obrony.

- Umbral Master Spellbook - przydatne do huncenia potworów bijących z każdego żywiołu, prócz śmierci.

- Spellbook of Ancient Arcana - przydatne do huncenia potworów takich jak: Grim Reapers

- Snake God's Wristguard - przydatne do huncenia większości potworów, dopóki nie zdobędziemy lepszej księgi niż powyższe. Cechuje się lekkością, ale małą ilością defa. W porównaniu z tarcza z INQ - 2 defa różnicy.

Najważniejsze tarcze:

- Nightmare Shield / Necromancer Shield - przydatne do huncenia potworów atakujących fizycznie, np.: Destroyer, Behemoth. Cechuje się lekkością i dużą ilością defa.

- Mastermind Shield - przydatne do huncenia potworów atakujących fizycznie, np.: Destroyer, Behemoth. Cechuje się dużą ilością obrony i dużą wagą.

3. Expienie

W moim poradniku podzielę expienie na trzy sposoby: Powergamer / Moneymaker. Tylko i wyłącznie na miejscach Pacc, gdyż nigdy nie grałem druidem na facc, z powodu braku czarów ofensywnych.

Moneymaker

8-25 - Rotwormy

25-35 - Penisula Tomb -2

35-45 - Fenrock Tortoise

45-60 - Gargoyle Cave

60-80 - Darashia Dragons

80-120 - Crystal Spiders

120-170 - Elemental Spheres

170-240 - Hellfire Fighters

240-999 - Hydry / Medusy / Serpent Spawny / Frost Dragony / Hellfire Fightery

Powergamer

8 -15 - Cyclops Edron ( Stealth Ring )

15 - 30 - Corymy ( Stealth Ring )

30 - 50 - Spikes Kazordoon ( Avalanche )

50 - 80 - Dragons Darashia ( Exori Frigo / Avalanche )

80 - 100 - Dragon Lords Darashia ( Exori Frigo / Avalanche )

*100 - 170 - Oramond Minotaurs* ( SD )*

100 - 130 - Fenrock Dragon Lords ( Exori Frigo / Avalanche )

130 - 180 - Forbidden Lands Behemoths ( SD )

180 - 240 - Hellfire Fighters

240-999 - Hydry / Medusy / Serpent Spawny / Frost Dragony / Hellfire Fightery

Opublikowano

Bedzie kontynuacja poradnika, albo wzbogacenie w zdjecia? :D Malo informacji wedlug mnie, brak taktyk na expienie, zdjec, poczatkowych setow etc.

Tak, miałem 7 dni "przerwy" haha :)

expienie na trzy sposoby: Powergamer / Moneymaker.

chyba dwa

Na początku miałem pomysł jeszcze na: Casual - czyli takie 50/50. Będą trzy.

Opublikowano

Poradnikiem tego napewno nie można nazwac , chyba ze jego tresc bedzie bogatsza kilkukrotnie .

I nie bede juz pisal o expieniu 130-180 ED na behe z SD , zenada nawet na OTS sie to nie przyda . Pewnie twoj druid najwiekszy to lvl 35 na facc.

Opublikowano

Poradnikiem tego napewno nie można nazwac , chyba ze jego tresc bedzie bogatsza kilkukrotnie .

I nie bede juz pisal o expieniu 130-180 ED na behe z SD , zenada nawet na OTS sie to nie przyda . Pewnie twoj druid najwiekszy to lvl 35 na facc.

Pewnie tak.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I tak nie dostaniesz kidmoda za ten poradnik , nie staraj się :( żałosny poradnik B|

Gościu, ja na tym forum nie jestem dla kidmoda, bo nie mam już cierpliwości dla bezmozgów ( jak ty ) na tym forum i przede wszystkim czasu. Poradnik żałosny bo zrobiony w ~20% ?

Uwierz, jebie mnie to co ty tam sobie mówisz, bo mnie nie będzie jakiś typ, który miał maksymalnie 300 level uczył grać.

Opublikowano

I tak nie dostaniesz kidmoda za ten poradnik , nie staraj się :( żałosny poradnik B|

Gościu, ja na tym forum nie jestem dla kidmoda, bo nie mam już cierpliwości dla bezmozgów ( jak ty ) na tym forum i przede wszystkim czasu. Poradnik żałosny bo zrobiony w ~20% ?

Uwierz, jebie mnie to co ty tam sobie mówisz, bo mnie nie będzie jakiś typ, który miał maksymalnie 300 level uczył grać.

Możesz mi jedynie ojebać kolebkę szczęścia typiarku :) , wyrażam swoją opinię że poradnik gówniany jak twój ferumbras hat w avku na otsiku.

Świdwin stacja kolejowa

KOSOVO NIE JEST SERBSKIE.

Opublikowano

Możesz mi jedynie ojebać kolebkę szczęścia typiarku :) , wyrażam swoją opinię że poradnik gówniany jak twój ferumbras hat w avku na otsiku.

Kolbę to ty gównie ojebać możesz mi. Również wyrażam swoją opinię - na twój temat. To, co mam w avku jest robione na Candii. Także cmokaj kule gościu

Opublikowano

Hah typowy frajerzyna z non pvp , cmokać to ty mi mozesz bydlaka no handzie z candii, poradnik 0/10 B|

I dobrze, c**j ci w cycki grubasie

Opublikowano

Hah typowy frajerzyna z non pvp , cmokać to ty mi mozesz bydlaka no handzie z candii, poradnik 0/10 B|

Idź dalej robić z*******e poradniki 130-180 behe z SD haha gościu moda nie bedzie i tak kumasz typie ? nie wiem po co się spuszczasz leszczyku za dychacza , każdy Cie jedzie że gówno poradnik ładny.

Grubasem to ty jesteś noł nejmie..

P.s Never dobrze tam ciśnij lamusa

Teraz dopiero zobaczyłem że aplikowałeś na kidmoda i nie dostałeś HAHAHAHAHAA  leże , przegryw nie dostał nawet kidmoda na forum.. 

Świdwin stacja kolejowa

Opublikowano

Idź dalej robić z*******e poradniki 130-180 behe z SD haha gościu moda nie bedzie i tak kumasz typie ? nie wiem po co się spuszczasz leszczyku za dychacza , każdy Cie jedzie że gówno poradnik ładny.

Grubasem to ty jesteś noł nejmie..

P.s Never dobrze tam ciśnij lamusa

Teraz dopiero zobaczyłem że aplikowałeś na kidmoda i nie dostałeś HAHAHAHAHAA  leże , przegryw nie dostał nawet kidmoda na forum.. 

"Member" gównie j****y

Napisał to cos tylko po to zeby link w aplikacji wstawic :D:D

Ty tez ciagnij lache typie

Wypierdalam z tego forum, smierdzi noobami - elo.

Opublikowano

Elo zbuntowany 16 latku tibijski , tacy jak ty powinni byc insta banowani przy skladaniu aplikacji. P.s idź na torgu robic taki poradniki , moze tam fejm zlapiesz. Peace

Świdwin stacja kolejowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...