Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pod jaką wersje? :D

Clark3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dawno siedziałem na Minecraft i postanowiłem stworzyć swój serwer, teraz jest pytanie pod jaka wersje robić serwer i paczkę pluginów? :D 

Opublikowano

1.9 jest fajne ale pluginy niekompatybilne.

W Polsce jest dużo serwerów 1.7.x nie wiem dlaczego, ale za granicą większość na 1.8.x

Więc ja radzę postawić na 1.8.x

Opublikowano

Mój apel:

Za nami już wersja 1.9, a większość serwerów stoi nadal na 1.7 Czas to zmienić. Proszę wszystkich administratorów serwerów minecraft o przejście na wersję 1.9 (bądź minimum 1.8). Gracze nie aktualizują wersji, gdyż większość serwerów jakie robicie jest na 1.7 znaczy, że to nie jest juz wina Zycza, a Wasza. Zaletami takiej zmiany byłyby:

1. Nowe przedmioty,

2. więcej możliwości grzebania w pluginach i skryptach (Daje wam to więcej ciekawych rzeczy)

Po za tym przypominam także, że każdy system trzeba aktualizować SYSTEMATYCZNIE. Dlatego też sądzę, że wszystkie serwery z 1.7 nie powinny juz istnieć. Aktualizujcie sie!

Odpowiedz jest jasna - wersja 1.9

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Mój apel:

Za nami już wersja 1.9, a większość serwerów stoi nadal na 1.7 Czas to zmienić. Proszę wszystkich administratorów serwerów minecraft o przejście na wersję 1.9 (bądź minimum 1.8). Gracze nie aktualizują wersji, gdyż większość serwerów jakie robicie jest na 1.7 znaczy, że to nie jest juz wina Zycza, a Wasza. Zaletami takiej zmiany byłyby:

Co ci do tego kto robi jaki serwer? Myślisz naprawdę, że po tym twoim apelu ktoś się do tego zastosuje?

Nie wiem co ma do tego zyczu, no ale.

-

Nie radzę robić 1.9. 

Przykładem jest chociażby serwer PowerCraft który miał na początku hajp, bo 1.9 i nowe pvp. Na koniec i tak był grief i teraz nikt tam nie gra.

1.7

Opublikowano

Najlepiej dalej sobie siedźcie na tych 1.7 do końca życia xD

Na twoim miejscu interesowałbym się tylko wersją 1.9, niekoniecznie musisz tworzyć serwer pod polską publikę.

Opublikowano

zalezy jaki tryb :)

EasyHC / survival:

1.7.x - 1.8 najrosądniej ;)

SkyBlock:
1.9 / 1.8
FreeBuild
1.9
Creative
- Najnowsza

staży wyjadacze nie chcą na HC peleryn dzięki którym mogą latać Kappa, wtedy fosy itd tracą sens
Pozdro 

Moje osiągnięcia życiowe:

✖ 25 ✖ 100 ✖ 250 ✖ 500 ✖ 1000 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...