Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technik systemów i urządzeń energetyki odnawialnej

norbik543

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,skończył ktoś ten kierunek techniczny ? Poleca go czy nie ? Czy po tym kierunku znajde prace w Polsce ewentualnie za granicą ?

EDIT : Sorrka niechcąco zrobiłem 4 tematy bo coś mi sie w telefonie zlagowało :p

Opublikowano

­Nie skończyłem go ale wydaje mi się, że to kierunek jak najbardziej przyszłościowy szczególnie na zachodzie. Teraz nie dość, że jest moda to i wymogi na tego typu sprawy. W Polsce ciężko powiedzieć ale za granicą na 100%. Norwegowie szczególnie mają na tym punkcie bzika.

Cyrk.png

Opublikowano

Budownictwo i energetyka, jednak bez późniejszych  studiów skończysz jako najzwyklejszy robol przy panelach słonecznych albo ogrzewaniu geotermicznym itp.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Witam,skończył ktoś ten kierunek techniczny ? Poleca go czy nie ? Czy po tym kierunku znajde prace w Polsce ewentualnie za granicą ?

EDIT : Sorrka niechcąco zrobiłem 4 tematy bo coś mi sie w telefonie zlagowało :p

Jestem, nie polecam, jak chcesz po technikum lecieć w studia to Budownictwo Sanitarne wtedy będziesz mógł być jakimś inżynierem lub kierownikiem takiej budowy, podaj miasto gdzie na taki kierunek chcesz iść

Opublikowano

To zależy czy jesteś w tym naprawdę dobry, bo nawet jeżeli zawód będzie jakoś mega niepopularny jak robienie jakiś klatek dla ptaszków, a będziesz w tym dobry to pracę znajdziesz.

Nie mniej przodują zawody związane z techniką i to głównie ogólną - elektryk, informatyk itd. (oczywiście na to jest masa uczących się ludzi). Polska to ciągle jeszcze era nowożytna, a nim przyda się ktoś z wiedzą humanistyczną minie trochę czasu. Za granicą jeżeli jesteś chociaż trochę z czegoś ogarnięty to pracę spokojnie znajdziesz ;)­

pyhvh7E.png

Opublikowano

To zależy czy jesteś w tym naprawdę dobry, bo nawet jeżeli zawód będzie jakoś mega niepopularny jak robienie jakiś klatek dla ptaszków, a będziesz w tym dobry to pracę znajdziesz.

Nie mniej przodują zawody związane z techniką i to głównie ogólną - elektryk, informatyk itd. (oczywiście na to jest masa uczących się ludzi). Polska to ciągle jeszcze era nowożytna, a nim przyda się ktoś z wiedzą humanistyczną minie trochę czasu. Za granicą jeżeli jesteś chociaż trochę z czegoś ogarnięty to pracę spokojnie znajdziesz ;)­

Humanizm nie jest do niczego potrzebny. Jeśli ktoś kształci się w kierunkach humanistycznych to tylko po to, żeby uczyć kolejnych polonistów, historyków. Błędne koło się zamyka. 

Deus vult

Opublikowano

Humanizm nie jest do niczego potrzebny. Jeśli ktoś kształci się w kierunkach humanistycznych to tylko po to, żeby uczyć kolejnych polonistów, historyków. Błędne koło się zamyka. 

Humanizm czy historia to jeszcze nic, bo może to się w jakiś tam sposób przydać (wiedza o historii zwłaszcza) - to samo poprawna pisownia, jak dla mnie to głupie, że elektryku, kucharzu czy fryzjerstwie jest w ogóle takie coś jak język polski - rozumiem jeszcze historię, ale najlepsza jest filozofia Wojciechu - tutaj to dopiero się zamyka koło i o ile języka polskiego można uczyć chociażby do gimnazjum tak filozofii nie nauczysz nigdzie, chyba że właśnie na studiach przeznaczonych do tego - przez to właśnie osoba wyuczona jest lepsza od takiego kujona.

Sam jestem humanistą, ale jak widzi się przymusowe lektury, interpretacje i całą masę innych rzeczy to żałuję, że nie mogę poświęcić ten czas na naukę zawodu - potem jest pretensja, że niektóre zawody nie są opłacalne, jak materiał jest mocno ograniczony do tego co można, by faktycznie zrobić przez takiego pierdoły. A najlepsza jest matura, by gdzie uczyć się elektroniki na tym wysokim poziomie trzeba umieć zinterpretować wiersz, oczywiście co tam że to ma do fizyki i techniki gówno do gadania.

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...