Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedaż auta formalności pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sprzedaje auto i mam umowe kupna i sprzedaży to po wypełnieniu jej z kupującym odemnie auto musze zrobić jej kopie drukarką i zawieźć potem do ubezpieczyciela? Czy wypełnia się tak samo dwie takie karty umowy kupna sprzedaży i jedna jest dla mnie a druga dla kupującego? Jak to wygląda? Prosiłbym o wypowiedź tylko osoby, które to kiedyś robiły :D

Opublikowano

Jak sprzedaje auto i mam umowe kupna i sprzedaży to po wypełnieniu jej z kupującym odemnie auto musze zrobić jej kopie drukarką i zawieźć potem do ubezpieczyciela? Czy wypełnia się tak samo dwie takie karty umowy kupna sprzedaży i jedna jest dla mnie a druga dla kupującego? Jak to wygląda? Prosiłbym o wypowiedź tylko osoby, które to kiedyś robiły :D

Umowę należy sporządzić w dwóch identycznych egzemplarzach.

Po sprzedaniu auta piszesz pismo do ubezpieczalni jako sprzedałeś auto i wypowiadasz umowę OC oraz AC jeżeli miałeś a także powinni Ci zwrócić resztę z OC które zostało, najlepiej iść do jakiegoś pośrednika ubezpieczeniowego.

Opublikowano

Nie zapomnij o dacie, jest istotna.

Data i godzina! Koniecznie godzina sprzedania powinna znaleźć się na umowie chyba że chcesz za ewentualne fotoradary płacić :)

Opublikowano

Po sprzedaży nie zapomnij jeszcze złożyć jeszcze w Wydziale Komunikacji zawiadomienia o zbyciu pojazdu.

Opublikowano

W Hesti jak dobrze pamiętam, mając konto na stronie, możesz wysłać im taką informację przez ich formularz, dołączając jako załącznik właśnie kopie umowy. Możliwe, że u innych ubezpieczycieli jest również taka możliwość. Nie trzeba lecieć na poczte ;D

CB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...