Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt a ranga

Plesniawek#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Moja aktualna ranga to mge, radzę sobie tak na mge/dmg na razie. Mam jakąś myszkę z tracera za 30zł, jest dla mnie wygodna i ma możliwość zmiany dpi (max 3200 chyba), ale jak spróbowałem grac na podkładce to sensor się gubił przy szybszych ruchach więc nie miałem jak na niej grać. I teraz pytanie, czy na obecnej randze opłaca mi się kupować zowie fk1 za 250zł (bo taką mysz bym kupował gdybym chciał jakąś droższą gamingową) i podkładkę za jakieś 80zł? Czy jeszcze za słabo gram żeby w taki sprzęt inwestować?

Opublikowano

jak masz kupic to kup ranga tu nic nie znaczy jezeli chodzi o sprzet, oczywiscie im wyzsza ranga tym trudniej grac na myszce za 30 zl

Opublikowano

­Jeżeli Ci dobrze się gra na tej myszce to ciężko Ci się będzie przerzucić na coś innego, a co za tym idzie? Stwierdzisz, że nie potrzebnie wydałeś trochę kasy na coś co niczego nie zmienia.

Ja do LEM doszedłem na myszce z tesco, komputerze, który pozwalał grać mi na max 30 fps na low.

Zmieniłem sprzęt na lepszy ( tj. 300 FPS non stop ) i dalej jestem w LEM, bo nie mogę od miesiąca się przyzwyczaić, może to durne, ale lepiej czułem się na 30 FPS.

Każda zmiana sprzetu = na nowo się uczysz tak naprawdę.

To moje zdanie

Opublikowano

­Jeżeli Ci dobrze się gra na tej myszce to ciężko Ci się będzie przerzucić na coś innego, a co za tym idzie? Stwierdzisz, że nie potrzebnie wydałeś trochę kasy na coś co niczego nie zmienia.

Ja do LEM doszedłem na myszce z tesco, komputerze, który pozwalał grać mi na max 30 fps na low.

Zmieniłem sprzęt na lepszy ( tj. 300 FPS non stop ) i dalej jestem w LEM, bo nie mogę od miesiąca się przyzwyczaić, może to durne, ale lepiej czułem się na 30 FPS.

Każda zmiana sprzetu = na nowo się uczysz tak naprawdę.

To moje zdanie

Trochę ciężko w to uwierzyć.. Polecam kupić lepszy sprzęt, wyższy komfort grania, zobaczysz. Pewien człowiek powiedział "Przy większej ilości fps ustrzelimy więcej, na lepszych słuchawkach usłyszymy lepiej, na lepsze myszce osiągniemy lepszą precyzje"

Opublikowano

Ja grając na laptopie, przerzuciłem się na stacjonarke... Nie ma opcji żeby mi się lepiej grało na lapku. Ogólnie to nabiłem suprema na myszcze z a4tech którą kupiłem wiele lat temu, (taka jaką byś teraz kupił za 20zł). Teraz gram na SS rival i fajniej się gra. Oczywiście wszystko zależy od twoich upodobań, jednak duża podkładka i dobra mysz to jest już spora pomoc.

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...