Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Będąc Yasuo jak grac na Zeda?

BoomCreeperBoom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedługo będę grał na kolege ktory siedzi w tej grze 3 lata, ja zaledwie gram w to 5 miechów. Będzie to pojedynek 1 v 1, więc zwracam się do was z pomocą o jakieś tipy.

On na Zedzie ma 40k a ja 80k na Yasuo co nie zmienia faktu ze jest bardzo dobry, a ja czasami umiem wyfeedowac.

Prawdopodobnie będziemy grali na mapie Aram

graphic.png
Opublikowano

jeżeli aram to tak sobie będzie, zacznij go harasować za pomocą takiej kombinacji:

E do miniona > hit AA w zeda> E do zeda > hita AA w zeda > E do innego miniona żeby wrócić na bezpieczną pozycje 

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Nie dawaj mu zasadzie na Ciebie więcej ni 1Q. Przeciąga do late game. Weź exhausta, usuń w runach MR, jak masz.

Opublikowano

Nie graj na mapie aramowej, nie masz tam szans . Na summoners zaczynasz z E i go obijasz jak możesz . Polecam grac z exhaustem i masterkami 12/0/18 z wysysaniem życia . Musisz go mocno obic przed 4/5 lvlem, albo przegrasz

Opublikowano

Graj tak samo jak na inne postacie. Jeśli ogarniasz grę Yasuo to nawet nie ma co Ci tłumaczyć. Dobry poke, smarowanie po minionach i najważniejsze - unikanie jego skillshotów. Staraj się disengage'ować gdy on engage'uje.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Wez exhausta, na 2lvlu masz bardzo duzą przewage i mozesz go obic mocno, nie dopusc do sytuacji gdzie jest on wstanie cie zultowac a ty nie masz 1 stacka na Q bo nawet nie zdąrzysz go zultowac, do tego gdy cie ultuje staraj sie z W zaslonic jego Q.

Q zeda bije calkowite obrazenia 1 celowi, czyli chowaj sie za minionami to jego Q bedzie bilo tylko z 60% obrazen.

Opublikowano

Skoro posiadasz ponad 80k puntków na Yasuo to taki temat nie ma prawa bytu. By nabić taką ilość musiałbyś rozegrać ponad 100 gier. Wydaje mi się, że powinieneś już wiedzieć jak mnie więcej zachowywać się na każdą inną przeciwną postać. 
Graj tak jak potrafisz, nie ma sensu kombinowania. Jeżeli będzie to Aram to osobiście polecam Barrier + Exhaust. Flash moim zdaniem będzie niepotrzebny. Oczywiście główny item (na postacie ad) przeciwko Zedowi to Mercurial Scimitar, który zdejmuje jego ulta.

maybenow.png

Opublikowano

Krótko: do 6 masz przewage, mała, ale masz. Na 6 dobry zed cie zje, przeżuje i wypluje.

Chyba że jesteś dobrym yasuo :O Popatrz sobie na YT jakieś matchupy zed vs yasuo z challengera albo mastera, polecam wziąć exhausta, jak cię zultuje exhaustujesz, podrzucasz próbujesz zabić. Skoro masz 80k na tym to powinieneś już coś wiedzieć :O

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Również gdy masz nabite 3x q nie wbijaj sie w niego od razu z e + q, bo jeżeli ma dobry refleks zdodguje to swoją R staraj sie wyczekać najpierw jego R dopiero później go exhaustnij, postaraj sie trafic swoim 3x q i ultnij wtedy praktycznie nie dostaniesz obrażeń a on bedzie mial mniejszą ilość hp od Twojego więc będziesz miał dogodniejszą pozycję, a tak to tylko pokujesz, możesz starać sie przeciągnąć trochę tą grę, jeżeli będziesz miał możliwość.

Opublikowano

­Jak będziesz grać na aramowej mapie to masz utrudnione zadanie, bo grając Yasuo na Zeda musisz grać agresywnie do 6lvl'a, po 6lvl'u będzie Ci ciężko bo od 6lvl'a Zed>Yasuo. Musisz rozsądnie używać swojej tarczy, żeby unikać jego Q. 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Solóweczka po szkole XXI wieku xD

Doskakuj przez miniony z E do niego autoatakuj i staraj się blokować Q swoim W. Z podrzutem czekaj aż użyje Rki

Opublikowano

@Husoc

@Akashii

Co z tego jak mam 80k jak wciąż popełniam wiele błędów. Jedyne co wiem jak grac ale jak dobrze walczyc to nie

Nie wiem jak tobie ale mi 80k masterii wystarczyłoby żeby grać postacią przynajmniej dobrze, zakładając że dobrze to ocena 4/6 z czego faker dajmy na to, to 6+ :P No różnie to bywa, zależy też ile się w lola gra.

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...