Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer po złożeniu i dołożeniu części nie włącza się

artur0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie wczoraj kupiłem sb następującące części do komputera;

Obudowa - SilentiumPC M25 Pure Black

Płyta główna - Asrock h110m - h110 dual ddr4 -2133

Pamięć RAM - Kingston hyperx fury 8gb ddr4

Procesor Intel core i5-6500 skylake 3,2 ghz

A reszta moich podzespołów to

Zasilacz - Corsair Cx 500W 80 Plus Bronze

Karta graficzna - NVIDIA geforce gtx 960 2gb OC

Dysk Samsung SSD evo 256gb

I na początku wyjalem ostrożnie płytę główną potem otworzyłem to miejsce na procesor wsadzilem delikatnie odpadła ta czarna klapka i widziałem że był na radiatorze pasta to ztarłem ja w miarę możliwości i nalozylem nowa pastę ag silver w kształcie X trochę mi poleciało poza procesor ale wytarlem i boki też .lekko założyłem zamocowalem i trzymało się pamięć RAM dobrze włożyłem kartę graficzną też ostrożnie i zasilacz dysk też i według instrukcji połączyłem wszystko jak powinno być i nie znalazłem tylko card reader i wentylatory mi nie działa wogole a podpialem pod fan 1 3 pinem . No i teraz chciałem odpalić kompa i wogole nic się nie dzieje tylko się kręci wiatrak z przodu obudowy a i niewiem co oznacza że pika ikonka od Karty graficznej na biało a jak wyjmę pin 6 pinowy to na czerwono mroga poprostu a dobrze jest podłączona docisnieta . Pod procesor lewy górny róg połączyłem 4 piny od zasilacza płytę pokrecilem aby się trzymała. Proszę powiedzcie mi co mam zrobić bo na naprawę rodzice mi nie dadzą a składałem już dużo komputeróww szkole bo mam zawód informatyk i każdy działał bez problemów i chciałem spróbować swoich sił e do.u. I nic się chyba nie uwalilo ? Dodam że stare części dzialaly jak należy. Będę wdzięczny za odpowiedź jeśli trzeba dam zdjecia

Opublikowano

Zacząć od nowa składać, najlepiej sprawdzić w innym kompie po kolei wszystkie części. Nikt ni będzie ci zgadywał co masz źle złożone albo zepsute. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Znaczy powiem tak aby wymienić nowe części naklonilo mnie że komputer ten stary zaczął się resetowac nawet jak otworzyłem przeglądarkę czy coś i procesor jaki był to quad core q6600 2,4 ghz i zasilacz jkai podalem i karta tylko zasilacz mam rok dopiero i pomyślałem że procesor mógł nie wyrabiac miał 55 stopni bez niczego robienia nowej płyty nie sprawdze bo nie pasuje do starej obudowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...