Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Totalna lipa z fps'ami

RaveN'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Jestem nowym użytkownikiem MPC, także nie wiedziałem zbytnio, gdzie mam wrzucić ten temat.

No, ale do rzeczy ... Posiadam sprzęt tego typu:

Proc.: AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 5200+ 2.70 GHz

Ram: 4gb

Karta graf.: NVidia GeForce 9600GT

Oczywiście, nie jest to ni nowy komputer, ni to przestarzały, lecz grając jeszcze w wersję 1.6 miałem tych fpsów od 230 do 490, natomiast w GO mam ich na mm'ach od 30 do 80, na publikach w miarę pustych do 140, a na Faceit / Cevo wahają się w granicach 40 - 90. W czym leży problem? W tym, że nie są one stabilne, bo niejednokrotnie bywa, że na serwerach 64 tck; podczas mm'ów odnoszę gwałtowne spadki klatek na sekundę, co przeszkadza mi oczywiście w grze. Póki co, nie mogę zainwestować w nic lepszego, lecz mój znajomy ma 4gb ram i komputer z 1 rdzeniem na którym wyciąga stałe 120 klatek. To o co tutaj w końcu chodzi? Skoro czyszczę system etc.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Powyłączaj wszystkie programy w tle, typu TeamSpeak3 czy Skype. Możesz też powyłączać jakieś niepotrzebne procesy. Do tego zmień ustawienia graficzne na najmniejsze, ustaw priorytet dla CS'a i może zainstaluj Game Booster'a. Jak to nie zadziała to nie wiem.

5391000229.png

Opublikowano

przy tej grafice robienie aktualizacji mija się z celem. Sam ją posiadam i instalowanie najnowszych sterowników jeszcze bardziej ją zamula. Z samej dokumentacji praktycznie wiadomo, że wsparcie dla tej karty jest jedynie kosmetyczne. Osobiście na swoim komputerze mam zainstalowany jedynie sterownik graficzny. Wszystkie dodatkowe rzeczy jakie oferuje nvdia czyli. automatyczne aktualizacje, 3d usunięte. 

Problem tkwi niestety w procesorze. Po ostatnich zmianach (dodatkowe animacje, zmiana niektórych dźwięków itd) gra będzie mniej płynna. Jedynie fps_max 60 i parametry, które już ktoś podał wcześniej. 

Opublikowano

Sterowniki; fakt, niezaktualizowane, lecz tj. pisałem wyżej, mimo, że dobrze wiem o bieżącym updacie to ludzie na "szrotach" mają tych fps'ów więcej, gdzie nie tylko ja mam tego typu problem.

Popróbuję, może w Waszych propozycjach znajdę coś, co faktycznie zadziała, a jeśli nie to czeka mnie wydatek po wypłacie. ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...