Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] CinekTNTBlocker - Twój TNTBlocker na nową edycje serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na czym polega plugin ? Blokuje tnt ? Jakieś dodatki ?

O

/V\

/''\

Opublikowano

Na czym polega plugin ? Blokuje tnt ? Jakieś dodatki ?

Plugin po prostu blokuje stawianie bloku TNT.

Blokuje TNT podczas gdy jest nowa edycja serwera.

Plugin bez sensu...

Opublikowano

Dodaj możliwość dodania godzin w których tnt będzie działać.

O

/V\

/''\

Opublikowano

I ten moment kiedy nawet w takim pluginie można zrobić podstawowe błędy.

• Nazwy klas powinny być rozpoczynane dużą literą.
  • (DOKŁADNOŚĆ ALERT) Zmienna a blokiem nie jest ci szczerze potrzeba bo używasz jej tylko raz.

P.S: Czyżby się oglądało defabriego z 2013 roku? :D

Opublikowano

1. Duża litera

2. dispensery, tnt z świątyń, crerpeery wciąż działa

Opublikowano

• (DOKŁADNOŚĆ ALERT) Zmienna a blokiem nie jest ci szczerze potrzeba bo używasz jej tylko raz.

@jakubhere

Kur**, nie rozumiem was, po cholere nazwy klas z wielkich liter ?? Wiem, że coś takiego jest napisane na stronie java, ale zrozumcie kogo to interesuje, każdy pisze po swojemu, to nie wpływa na wydajność, wiec nie wiem dlaczego wszyscy tak piszą o tym....

@anty

Plugin banalny, zrob blokowanie tnt w danych godzinach.

Opublikowano

@jakubhere

Kur**, nie rozumiem was, po cholere nazwy klas z wielkich liter ?? Wiem, że coś takiego jest napisane na stronie java, ale zrozumcie kogo to interesuje, każdy pisze po swojemu, to nie wpływa na wydajność, wiec nie wiem dlaczego wszyscy tak piszą o tym....

@anty

Plugin banalny, zrob blokowanie tnt w danych godzinach.

Pewnie dlatego, że jest to niezgodne z zasadami Oracle. Jeżeli już coś wydajesz pod publikę, to warto jednak trzymać się wytycznych.

@topic

@EventHandler
public void onPlace(BlockPlaceEvent event) {
    if (event.getBlock().getType().equals(Material.TNT)) {
        event.setCancelled(true);
    }
}

Tak wygląda Twój plugin? ;>

Opublikowano

Ach, do porównywania enumów można po prostu użyć '==' zamiast equals. Nic się wtedy nie stanie.

Opublikowano

Ach, do porównywania enumów można po prostu użyć '==' zamiast equals. Nic się wtedy nie stanie.

Tak samo jak nic się nie stanie podczas rozpoczynania wielką literą klasy, a jednak się doczepiłeś :)

­

Opublikowano

Tak samo jak nic się nie stanie podczas rozpoczynania wielką literą klasy, a jednak się doczepiłeś :)

­

Jest jednak różnica między tym jak powinno być, a jak może być.

Opublikowano

Skoro może być i tak i tak, to z jakiego względu wzdychnąłeś niesamowicie skrupulatnie zwracając uwagę, jakby był to nie wiadomo jak potworny błąd? :v

­

Opublikowano

Skoro może być i tak i tak, to z jakiego względu wzdychnąłeś niesamowicie skrupulatnie zwracając uwagę, jakby był to nie wiadomo jak potworny błąd? :v

­

Nie znasz mojego stylu pisania. Po co takie pseudo przekomarzanie się między nami? Nie chce aby doszło do jakiejkolwiek zwady. :(

Skończmy to jak najszybciej bo tylko spam robimy niepotrzebny. Zapraszam na PW/Slacka. :)

Opublikowano

­

Nie znasz mojego stylu pisania. Po co takie pseudo przekomarzanie się między nami? Nie chce aby doszło do jakiejkolwiek zwady. :(

Skończmy to jak najszybciej bo tylko spam robimy niepotrzebny. Zapraszam na PW/Slacka. :)

Jakub wiesz, że mam do Ciebie szacunek ale tutaj akurat ma rację.

Jeśli trzymamy się zasad to używam equals.

Idąc Twoim tokiem myślenia to można używać także 1000 ifów zamiast obiektu, bo masz taki styl pisania. Bądź pisać klasy małymi literami bo taki Twój styl.

Są zasady, jest to unormowane to się tego należy trzymać. AMEN

A każdy kto mówi, że to jest jego sprawa jak pisze to nawet się nie wdaję w dyskusję. ;]

,, - Panie Kowalski proszę tą wiertarkę trzymać pod lewym gniazdkiem a nie prawym.

- Zamknij ryj, ja mam własne zasady i ja to robię po co się wtrącasz"

Powodzenia z znalezieniem pracy z takim tokiem myślenia XDXDXD

Dodaj może do configu godziny w których mają być te TNT wyłączane.

Jeśli nie wiesz jak i potrzebujesz pomocy to zapraszam na PW, postaram Ci się to wytłumaczyć.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

­

Jakub wiesz, że mam do Ciebie szacunek ale tutaj akurat ma rację.

Jeśli trzymamy się zasad to używam equals.

Idąc Twoim tokiem myślenia to można używać także 1000 ifów zamiast obiektu, bo masz taki styl pisania. Bądź pisać klasy małymi literami bo taki Twój styl.

Są zasady, jest to unormowane to się tego należy trzymać. AMEN

A każdy kto mówi, że to jest jego sprawa jak pisze to nawet się nie wdaję w dyskusję. ;]

,, - Panie Kowalski proszę tą wiertarkę trzymać pod lewym gniazdkiem a nie prawym.

- Zamknij ryj, ja mam własne zasady i ja to robię po co się wtrącasz"

Powodzenia z znalezieniem pracy z takim tokiem myślenia XDXDXD

Dodaj może do configu godziny w których mają być te TNT wyłączane.

Jeśli nie wiesz jak i potrzebujesz pomocy to zapraszam na PW, postaram Ci się to wytłumaczyć.

Słaby przykład z tym tokiem myślenia. :D

Jeśli mamy się trzymać zasad to niby czemu używasz equals? Wszystko zależy od tego w jakiej sytuacji chcesz tego użyć. Do prymitywów i enumów używa się == bo equals nie ma sensu, do enumów można, ale po co? Do prymitów jest to o tyle ułatwione, że się po prostu tego nie da zrobić. Do Stringów i reszty używa się equals bo == nie ma sensu. 

Idąc moim tokiem myślenia lepiej używać obiektów. Sam koncept javy to Object-Oriented Programming. Tak, jestem zbyt leniwy aby to tłumaczyć ale większość wie co to oznacza. W takim momencie twoje przytoczenie "1000 ifów" mija się z jakimkolwiek celem. 

Pliz (proszę dla niewiedzących), skończmy ten spam bo to do niczego nie doprowadzi. Zamiast tego możemy się zgadać na przykład na jakimś ts'ie i wszystko obgadać.

Tak poza tym, skoro już wspomniałem o ts'ie. Napiszesz mi Oldis ip ts'a gdzie aktualnie przesiadujesz? ;v

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...