Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam lagi na dość dobrym PC.

PimpekSadelko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dość dziwny problem otóż komputer mam od 5 lat, grałem sobie w BF3/BF4 na wysokich w ok 60 fps. Od miesiąca mam inną karte - GTX750Ti a przedtem miałem Radeona HD 7750, fps zmieniły się nie do poznania, na ustawieniach niskich 20/30 fps także na innej rozdzielczości np 800x600, w okienku i wszystko na low. Może wina tkwi w procesorze? płycie głównej? Macie jakieś sugestie?

SPECYFIKACJA

Płyta główna - Gigabyte GA-A75M-DS2

Ram - 12 GB (jedna kość 4 gb druga 8)

Procesor - AMD Athlon II X4  651 ~3GHZ

Karta Graficzna - Asus Geforce GTX 750 Ti

HDD - 1TB (Western Digital Blue)

Monitor(TV) Sony Bravia,60Hz, max 1920x1080

Dodam, że karta nie podkręcona, a gdy się ja podkręci to i tak nie ma żadnego efektu (umiem).

Opublikowano

sterowniki wywaliłeś poprawnie tamtej karty i zainstalowałeś obecne od nowej ? Bo to wygląda jakby gdzieś coś się gryzło, zrób test na obciążenie karty graficznej. Ostatecznie format zrób i postaw na nowo wina. Do tego jeżeli na samym początku gry masz fps w porządku a dopiero po krótkiej chwili ci spadają do 20/30 to wina może leżeć po stronie procka który jest zbyt obciążony i się po prostu grzeje, jego moc obliczeniowa spada co powoduje spadek fps. 

Opublikowano

Dokładnie jak mówisz, startuję grę na 60 a po chwili spada do 20/30. Poprawnie odinstalowałem sterowniki i z tego co wiem to we wszystkich grach karta graficzna uzywana jest tylko w ok 20%, trochę dziwne co nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...