Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor czy telewizor?

koksiko1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam dylemat co wybrać.

Chodzi tu o:

Monitor: http://www.morele.net/monitor-iiyama-g-master-black-hawk-ge2788hs-772943/

Telewizor: http://www.morele.net/telewizor-blaupunkt-bla-32-141i-fhd-782482/

Nie wiem co wybrać.

Telewizor ma te plusy że od razu mam telewizję do tego chce "walnąć" sobie swoje WII na biurko i je podłączyć pod telewizor.

Monitor za to jest typowo bardziej przystosowany dla graczy. Jest mniejszy i będzie miał większą jakość.

Powiedzcie mi co wybrać. Ewentualnie co dokupić żeby monitor spełnił te same funkcje co telewizor.

PS.Powiedzcie mi. Czy ten telewizor ma naprawdę 100 MHz odświeżania czy to działa w jakiś inny sposób niż w monitorach.

PS.Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Ceny monitorów lub telewizorów mają nie przekraczać 1000 zł !

I najlepiej by było gdyby można by było je kupić na Morele.net

76561198063234165.png

Opublikowano

Herce w telewizorach są prawdziwe jak tyłek kardashianki. Input lag w TV zabije Cię w każdym FPSie, 32 cale to za dużo na fhd, musiałbyś siedzieć z dosyć daleka. Do PC dokupisz sobie tuner DVB-T za 60zł i też będziesz miał TV.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Hehe xD .

Czyli raczej monitor i tuner.

Na WII też raczej starczy miejsca. :)

Dzięki za odpowiedź !

A tak ogólnie to jak byś ocenił tą iiyama ?

Co byś od siebie zaproponował ?

76561198063234165.png

Opublikowano

@Kirito.

Akurat jest dużo telewizorów z niskim input lagiem, masz przykładowo wiele Samsungów, sam mam i nie narzekam, da radę grać bez problemów.

Na HDTVPolska masz wiele testów takich TV, znajdziesz bez problemu.

Opublikowano

@Kirito.

Akurat jest dużo telewizorów z niskim input lagiem, masz przykładowo wiele Samsungów, sam mam i nie narzekam, da radę grać bez problemów.

Na HDTVPolska masz wiele testów takich TV, znajdziesz bez problemu.

Co nie zmienia faktu, że i tak ten lag jest dosyć spory w porównaniu do przeciętnego monitora, odświeżanie to pic na wodę, a fullhd na 32 calach to patologia. No chyba, że chcesz zrobić z pc konsolę i grać z łóżka na padzie, to wtedy i pod rubina można się podpiąć.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...