Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Perm] Borygard

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pliki umieszczone pod linkiem którym dałem są nie szkodliwe dla systemu oraz nie są to keyloggery ani żadne wirusy które przechwytują hasła/dane użytkowników. Służą one do edycji klienta tj. dodanie opcji do zarządzania botem. Łatwo sprawdzić to... W netstacie by się pojawiało iż to jakiś logger. Zwykłe skanowanie dowiedzie iż są to jakieś drobne wirusy. 

Chciałbym ub.

Opublikowano

Witam, pliki umieszczone pod linkiem którym dałem są nie szkodliwe dla systemu oraz nie są to keyloggery ani żadne wirusy które przechwytują hasła/dane użytkowników. Służą one do edycji klienta tj. dodanie opcji do zarządzania botem. Łatwo sprawdzić to... W netstacie by się pojawiało iż to jakiś logger. Zwykłe skanowanie dowiedzie iż są to jakieś drobne wirusy. 

Chciałbym ub.

Sama strona z downloadem wygląda na jakiś scam: http://prntscr.com/aur58h a tutaj skan: https://virustotal.com/pl/file/6b72af88700f8797d2a00c75e8ffafbfb4ba27800419a196285f2a7f20c029bb/analysis/1461183092/

Opublikowano

Widać po nazwach "wirusów" , że są nie szkodliwe, możesz to pobrać i sprawdzić netstatem iż nic się z Twoim komputerem nie dzieje. Tak jak wyżej napisałem, są to wirusy ingerujące w klienta gry. Cheaty do metina2 tak samo są zrobione.

not-a-virus:HEUR:AdWare.Win32.Amonetize.gen

NOT A VIRUS ADWARE KTÓRY EDYTUJE KLIENTA.

Nadal chciałbym UB. Nie mogę odpalić screena z twoim zrzutem więc nie mogę się wypowiedzieć na temat strony. 

btw. każdy robi na swoje potrzeby szablon.

Opublikowano

Widać po nazwach "wirusów" , że są nie szkodliwe, możesz to pobrać i sprawdzić netstatem iż nic się z Twoim komputerem nie dzieje. Tak jak wyżej napisałem, są to wirusy ingerujące w klienta gry. Cheaty do metina2 tak samo są zrobione.

not-a-virus:HEUR:AdWare.Win32.Amonetize.gen
NOT A VIRUS ADWARE KTÓRY EDYTUJE KLIENTA.

Nadal chciałbym UB. Nie mogę odpalić screena z twoim zrzutem więc nie mogę się wypowiedzieć na temat strony. 

btw. każdy robi na swoje potrzeby szablon.

Wysłałem Ci link na pw, który umieściłeś w tamtym poście, bo mam wrażenie, że nie wiesz do końca co tam było

Opublikowano

Teraz już wiem co to jest. Brazylijska strona. To jest standard strona dla tej gry, prosty styl. Wrzucają tam boty począwszy od pierwszych klientów Tibi ~5-7 lat jak nie więcej ta strona ma lat. Na największym polskim forum o Tibi albo na otlandzie ta strona jest polecana do pobierania botów albo pandoriumx. Pliki są wprost z Pandorium ( oficjalnej strony ).

Chciałbym UB.

Opublikowano

Teraz już wiem co to jest. Brazylijska strona. To jest standard strona dla tej gry, prosty styl. Wrzucają tam boty począwszy od pierwszych klientów Tibi ~5-7 lat jak nie więcej ta strona ma lat. Na największym polskim forum o Tibi albo na otlandzie ta strona jest polecana do pobierania botów albo pandoriumx. Pliki są wprost z Pandorium ( oficjalnej strony ).

Chciałbym UB.

Tylko, że na tej stronie zamiast pobrać hacka od razu, to pobiera downloader, który instaluje jakieś śmieci w systemie

Opublikowano

Odbiegasz od tematu. Instalowane programy które Ci sie instalują to sam je potwierdzasz.

Nie sa TO WIRUSY. CHCIALBYM UB.

Prosty skan udowadnia ze nie jest to w ogóle keylogger.

Opublikowano

Odbiegasz od tematu. Instalowane programy które Ci sie instalują to sam je potwierdzasz.

Nie sa TO WIRUSY. CHCIALBYM UB.

Prosty skan udowadnia ze nie jest to w ogóle keylogger.

Sprawdzę jutro na virtualce o co w tym chodzi, i dam odpowiedź

Opublikowano

Jest to wirus typu Adware* od InstallPath
http://www.precisesecurity.com/pup/remove-installpath

Screeny:
http://www.mpcforum.pl/uploads/images/913741461226227949229.png
http://www.mpcforum.pl/uploads/images/644831461226227949229.png

*Adware

Celem Adware (oprogramowania reklamującego) jest wyświetlanie banerów reklamowych (najczęściej banerów graficznych) i dzięki temu przekierowywanie wyników wyszukiwania na strony reklam itd.

~ Kaspersky

Przy wyborze wersji hacka wszędzie jest taki sam link co również potwierdza, że ta strona jest stworzona do oszukiwania ludzi. Ban słuszny

Opublikowano

Używa tego bota ~10milionow osób i nie ma problemów. To co napisałeś to tylko zwykla reklama wbbocie. Chce ub nadal

Wyświetlanie reklam to nie keylogger. Twórcy crackow tylko na tym zarabiają. Są napisałeś co to jest? Jesli nie odwolam siw ubceboe probujenu innego gm albo admina.

@Lord Makin

@Zarax

@Why

@kwiatmix

Opublikowano

Używa tego bota ~10milionow osób i nie ma problemów. To co napisałeś to tylko zwykla reklama wbbocie. Chce ub nadal

Tam nie ma żadnego bota, tylko downloader który pobiera Adware na komputer

Opublikowano

Nadal chce unbana - za dużo siw udzielam w dziale aby dostać Bana. Możesz mnie ukarać 80-90 procent ostrzeżeń które zbije w tydzień.

Polowa osób w dziale ts3 nie wie co pisze dlatego jestem tam potrzebny.

Opublikowano

Dostaniesz unbana. Ale na przyszłość, jeśli zamieszczasz plik, w którym faktycznie jest coś kontrowersyjnego, to trzeba to wyraźnie zaznaczyć wraz z opisem i wiarygodnym źródłem opisu.

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...