Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spolszczone pliki silnika arabskiego do ikariama

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Ostatnio, gdy chciałem stworzyć serwer ikariam, okazało się iż silniik jest po arabsku, w większości nie spolszczony. Autor spolszczył niewielki procent wszystkiego.

Zatem ja zabrałem się do spolszczania.
Jak na razie spolszczyłem większość rzeczy, ale troche jeszcze mi zostało.

Wyniki moich dotychczasowych prac macie pod spodem.

Jest to spolszczenie robione na podstawie wersji pobranej stąd

Silnik ten jest z bardzo starej wersji ikariam i ma wiele bugów.

Ale postanowiłem też sobie spróbować dodać Spartan.

WYJAŚNIENIE: Na dole interfejsu Ikariam pisze "by Qbsoon". Qbsoon to mój nowy nick, a nie wiem jak zmienić nick w mpcforum :/

UPDATE: Wersja 2.0, link chomikuj.pl, skan

Wersja w pełni spolszczona, ale może zawierać błędy w spolszczeniu. Proszę takowe zgłaszać.

{Temat będzie uzupełniany z postępem prac}

Opublikowano

"spalszczania." - nie żeby coś, śmiesznie to brzmi, gdy ktoś gada o chęci przetłumaczenia jakiegoś silnika, a popełnia w ojczystym języku błędy xD

Tak samo błędzik tutaj:

"Wyniki mojej dotychczasowych prac"

liczby Ci się mylą ;-;

Ogólnie, zamierzasz jaką grę w tym silniku robić?

jw19e8.png

Opublikowano

Publicznego narazie nie. Musiałbym ogarnąć cały ten silnik i naprawić bugi, które zawiera, a ostatnio zbyt wiele czasu nie mam.
Prywatnie mogę powiedzieć, że spolszczałem pliki, bo z kumplem mieliśmy grać, a po arabsku to raczej nie najlepszy pomysł

UPDATE! Wersja spolszczenia: 2.0

Opublikowano

Publicznego narazie nie. Musiałbym ogarnąć cały ten silnik i naprawić bugi, które zawiera, a ostatnio zbyt wiele czasu nie mam.

Prywatnie mogę powiedzieć, że spolszczałem pliki, bo z kumplem mieliśmy grać, a po arabsku to raczej nie najlepszy pomysł

UPDATE! Wersja spolszczenia: 2.0

Bardzo miło że spolszczasz ten silniczek wiem że to proste ale nie mam czasu a chętnie zagrałbym z kolegami :-)

Opublikowano

Ja właśnie czasu mam dużo, a i przy takiej okazji można poznać silnik. Dowiedzieć się, gdzie co jest

Jak znajdę wolny czas to spróbuję i bugi tamtego silnika ponaprawiać

Opublikowano

Naprawianie bugów na prawdę zajmie ci sporo czasu nawet wiele osób pisało że lepiej było by napisać własny silnik niż bawić się z tym no ale życzę Powodzenia :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...