Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Rengar Jungle

blvckten

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam
Jako że nie grałem już spory kawałek czasu, chciałbym dopytać się jak miewa się Rengar w jungle
Warto jeszcze nim grać? Szukam jakiegoś dobrego champa na jungle a że Rengar swego czasu nieźle wymiatał stąd moje pytanie.
Dorzućcie swoje propozycje czym warto dzisiaj wybierać się na jungle

Opublikowano

Można jak wszystkim zaorać z odpowiednimi itemami -> goldem.

Dla mnie nie - jungler teraz powinien mieć dużo CC, być tankowaty, mieć możliwość chronienia adc.

Jest kilka wyjątków do dmg, takich jak Kindred czy Quinn.

Kindred

+ dash

+ pomocne R

+ bardzo mocne early

+ użyteczna w każdej fazie gry

- może zrujnować TF z nieodpowiednim ultem

- brak większego CC

Opublikowano

Nightblue zrobił (lub wziął z neta) na niego build pod kryta. Sprawdzone, działa. Typowego ADC zdejmujesz na combo.

Typowego ADC Rengar zawsze zdejmował nawet bez krytów. Rengar trochę odpada z mety poprzez swoich przeciwników, którzy są zwykle zbyt wytrzymali. Na ten moment polecam Quinn, która mimo moim wcześniejszym słowom nie jest tak bardzo tanky ale ze względu na swój ultimate i CC daje rade. Świetna kontrola mapy, złączona z doskonałymi countergankami, łatwym clear timem, który jest spowodowany dobrymi CC do tego oraz dobre obrażenia.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Quinn bardzo mocna, a dla przeżywalności zawsze możemy zaopatrzyć się w Steraka, 400 HP oraz trochę AD zawsze jest mile widziane. Nie do końca jestem przekonany za jakim item miałby stanowić on zamiennik, aczkolwiek widziałem parę Quinn w lesie i zazwyczaj ten item się u nich pojawiał. Nadal burstowały bardzo szybko.

Do lasu możesz sprawdzić też postaci z buildem Devourer + Guinsoo, gdzie po nastackowaniu się robisz gry solo. Mam tu dwie rekomendacje; Xin Zhao i Jax. Oboje bardzo mocni i wystarczający tanky, by przeżyć teamfighty. Na niskich elo ludzie nie będą spodziewać się jak szybko ich pasek HP zostanie zredukowany do zera... :P Jeśli grasz na poziomie Platyna+ to może robić się ciężko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...