Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naprawa telefonu ze zbitym ekranem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj uszkodziłem swój telefon, zbiłem szybkę. Oczywiście wszystko działa tylko mam na ekranie 'pajeczyne', która mnie irytuje..

Telefon mam w plusie od miesiąca na doładowania. Mode:zte blade a452

I czy jest możliwość żeby mi to naprawili? Nie wiem... nawet za opłatą? W googlach szukalem wyswietlacza do tego modelu i nigdzie nie ma..

Czytałem też to: http://www.plus.pl/uslugi/serwis-wyswietlacza
Czy na tej stronie pisze ze naprawia mi go za darmo 2 razy na 24 miesiace? Dobrze to rozumuje?

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Pytaj w punktach naprawy to się dowiesz ceny jeśli robią taki telefon. 

Nie naprawią w tej usłudze bo nie masz do niej prawa na skorzystanie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Bo nie możesz, przecież wyraźnie pisze kto może. 

Usługa aktywowana jest automatycznie w ramach ofert Plus Abonament oraz Plus dla Firm z telefonem na raty dla Klientów nowych i przedłużających umowę.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wiesz co, najlepiej napisz do nich i się zapytaj czy jest możliwość naprawy za opłatą, bo sprawdzałem w necie to rzeczywiście nie ma szkieł to tego ZETEKA

.

Opublikowano

Wiesz co, najlepiej napisz do nich i się zapytaj czy jest możliwość naprawy za opłatą, bo sprawdzałem w necie to rzeczywiście nie ma szkieł to tego ZETEKA

To jest czy nie ma?

Co do tematu: kup na allegro digitizer bo właśnie to popękało i sam bez problemu zmienisz. Tylko patrz abyś w zestawie miał narzędzia do rozkręcenia telefonu jeżeli takowych w domu nie posiadasz. Ogólnie wymiana jest prosta, musisz zerwać stary dotyk (jeżeli ciężko idzie podgrzej suszarką do włosów) odczepić starą taśmę, wyczyścić ekran itp podłączyć nową taśmę nakleić nowy dotyk i gotowe (polecam na yt poszukać poradnika) Ja już zmieniałem w 4 telefonach dotyk i tylko z Microsoftami miałem dużo zabawy bo nie oferują kleju na dotyku tylko taśmę dwustronną.

Następnym razem kup sobie SZKŁO na ekran, polecam w 100% bo niedawno wypadł mi sony z3 z auta oczywiście ekranem do dołu i zbite było tylko szło a dotyk cały :) nowe szkiełko 30zł.

P.S. Nie ma działu na mpc z telefonami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...