Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trening w domu + sprzęt

ActivE22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka 

Chciałem wziąć się za siebie i chciałem kupić sobie tak do 500 zł jakiś sprzęt jakaś ławeczka hantle sztanga i ciężary :p 

Gdzie szukać takiego sprzętu ? Na OLX warto ? :D

I czy macie jakieś porady dla początkującego np.ćwiczenia ? Jeżeli Wam to pomoże mam 191cm wzrostu, a moja waga wynosi 77 kg :)

PS. Czy dieta dużo pomaga ? 

Opublikowano

Powiem Ci tak, masz taki hajs to idź na siłkę z nim, w domu nigdy nie będziesz miał tyle sprzętu jaki jest na siłowni, stanowczo ułatwi Ci pracę, potem możesz żałować tylko.

Tak dieta dużo pomaga, bez diety nie masz nic, przekonałem się na własnej skórze ;)

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Jak masz silownie gdzies w okolicy, nie jestes ze wsi itp to kup wlasnie karnet, na maszynach bedzie latwiej, bo nawet z olx uzywki, to kupisz jakas sztange, ciezary itp, ale to tyle, a to troche malo, tzn zawsze cos, ale jednak przyda sie wiecej. Dieta jest wazna, moze nawet wazniejsza, zalozmy, ze na odzywki/jakies potrzebne jedzonko i karnety starczy Ci tak, ze beda spoko efekty juz do wakacji np. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

A zna ktoś się może na forum na dietach itp ? Bo nie chciałbym od razu bulić za dietę i w ogóle, chciałbym na razie zobaczyć jakby to wyglądało zanim pójdę do dietetyka.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A zna ktoś się może na forum na dietach itp ? Bo nie chciałbym od razu bulić za dietę i w ogóle, chciałbym na razie zobaczyć jakby to wyglądało zanim pójdę do dietetyka.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

chcesz masówke to nie rob sobie zadnej diety bo tak naprawde beka z ludzi co każą jeść co np. 3 godziny posiłek jakiś xD

jedz ciągle i dużo(dużo węgli, możesz nawet mniej białka ale kosztem węgli, w sensie więcej ich wtedy), jak chcesz mase to nie masz jesc tylko masz wpier/dalac.

1. jedz mało ale częściej

2. jedz dużo ale rzadziej

(polecam moją opcję 3. jedz dużo i częściej)

Pełno jest przykładowych diet, wystarczy w google wpisać "dieta na mase 70kg" albo "dieta na redukcje 70kg" coś takiego, zobacz sobie i ogarnij jak to mniej więcej wygląda.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Białko 1,5/2x na 1kg masy ciała , węgle 4/4,5/5 na 1 kg masy, tłuszcz zależy ja bym zrobił 1,5 na 1 kg masy ciała. Zależy właśnie jak często też będziesz ćwiczył to zapotrzebowanie będzie większe. W kalkulatorze wpisałem twoją wagę, wzrost, wiek i trening 2x bo nie mam pojęcia ile x będziesz miał zamiar ćwiczyć polecam codziennie na początek tzn pon-wt-sr-czw-pt weekend wolny. Co do tych 3351 kcal zwiększyłbym do 3600 i starczy. Na mojej skórze przekonałem się bo miałem podobne wymiary to tyłem 3/4kg na miesiąc oczywiście przy dobrze zbilansowanej diecie. Polecam trening FBW- full body workout moim zdaniem najlepszy dla początkujących i średnio-zaawansowanych. Ważne, abyś miał dostęp do jakiejś siłowni lepiej kupić karnet niż robić domową siłownie (więcej sprzętu i możliwości na urozmaicenie treningu). Pamiętaj rób nogi ! :D

3351 kcal

• 15% białka: 503 kcal = 126 g
  • 55% węglowodanów: 1843 kcal = 461 g
  • 30% tłuszczu: 1006 kcal = 112 g
logo1.png
Opublikowano

Lepiej wydaj te 500zl na jakiś karnet nie koniecznie musi być to renomowana siłka , tylko jakaś mniejsza gdzie karnety bywają nawet ponad polowe tańsze ,

Na poczatek bym nie bawil sie w diete zaczniesz cwiczyc bedziesz mial efekty + bedzie ci sie chcialo wiecej jesc przez jakas aktywnosc fizyczna . Tylko zeby to nie byly chipsy , zelki itp .

• 1 rok później...
Opublikowano

Dieta to 70% sukcesu.

Przekierowuję Cię na wkforum, pooglądaj sobie Warszawskiego Koksa na yt. I tak jak Panowie wyżej piszą, siłka bardziej się opłaca. Ja mam o tyle szczęścia, że dostałam sztangę, ciężary i ławkę za darmo+ atlas od rodziców. Ale on to jest przechuj... i drogi był. Taka siłownia w domu fajna sprawa jest ale klimat lepszy na siłce publicznej.

Najpierw wylicz bilans kaloryczny i makro i się najlepiej tego pilnować, a przynajmniej w przybliżeniu (nie dosłownie: jak będziesz miał np 90g tłuszczy to, że nie możesz spożyć ich 88 czy 93g- nienie).

Na redukcji ważne jest pilnowanie posiłków, kcal, makro..

I polecam: https://www.budujmase.pl/diety/dania-dla-kulturystow

KONIECZNIE OBCZAJ WK 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...