Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(prawdopodobnie)Pęknięty kabel, pomożecie?

a2s0d0f2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakiś miesiąc temu zepsuły mi się słuchawki a mianowicie pociągłem przypadkowo za kabel podłaczony do komputera i od tamtego czasu już nie działa. Według mnie pęknął kabel. Model słuchawek to Tracer Sphere 7.1[uSB]. Można jakoś zanalizować w którym miejscu nastąpiło pęknięcie? Proszę ograniczyć sobie komentarzu typu kijowa firma i kup nowe słuchawki, można tak napisać gdy już wiem że nic z tego nie będzie.

Dzięki ;)

5274101879.png

Opublikowano

Nie można bez wykrywacza przerwanego obwodu, wykrywacza metali, miernikiem pojemności itp  ( serwisy mają ) chyba że akurat trafisz i będzie zwierało na chwilę. 

Wymień kabel ( opcja bardziej opłacalna ) albo kup nowe słuchawki.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie można bez wykrywacza przerwanego obwodu, wykrywacza metali, miernikiem pojemności itp  ( serwisy mają ) chyba że akurat trafisz i będzie zwierało na chwilę. 

Wymień kabel ( opcja bardziej opłacalna ) albo kup nowe słuchawki.

A wiesz może skąd by wziąć taki kabel? Bo myślę że przy wymianie kabla [moje słuchawki mają dźwięk przestrzenny 7.1] z zwykłych stereo to wątpie by działały

5274101879.png

Opublikowano

Zacznij myśleć a nie marzyć, skoro słuchawki na USB to co cie obchodzi jakie masz słuchawki. Wymieniasz kabel USB. Kupisz w sklepie czy na allegro czy gdziekolwiek mają.

Jak widać nie umiesz też wymienić to gadaj z kimś w serwisie dowolnym albo przynajmniej z osobą potrafiącą trzymać lutownicę w łapce i potrafiącą rozmontować kontroler. On pewnie wie co kupić i gdzie

Opublikowano

Zacznij myśleć a nie marzyć, skoro słuchawki na USB to co cie obchodzi jakie masz słuchawki. Wymieniasz kabel USB. Kupisz w sklepie czy na allegro czy gdziekolwiek mają.

Jak widać nie umiesz też wymienić to gadaj z kimś w serwisie dowolnym albo przynajmniej z osobą potrafiącą trzymać lutownicę w łapce i potrafiącą rozmontować kontroler. On pewnie wie co kupić i gdzie

Ale czy ja Ciebie pytałem czy powiesz mi jak to zrobić, czy jaki kupić kabel - odpowiedziałeś, okej ale nie mam pojęcia po co jeszcze komentujesz.

5274101879.png

Opublikowano

Co powiem jak zrobić ?  Zdemontuj stary, kup nowy kabel USB  i zamontuj. Tyle roboty. 

p.s. Pytasz o wymianę kabla i jeszcze narzekasz że ty masz 7.1 słuchawki a nie stereo co kompletnie nie ma znaczenia bo kabel jest USB. 

Opublikowano

ref

Co powiem jak zrobić ?  Zdemontuj stary, kup nowy kabel USB  i zamontuj. Tyle roboty. 

p.s. Pytasz o wymianę kabla i jeszcze narzekasz że ty masz 7.1 słuchawki a nie stereo co kompletnie nie ma znaczenia bo kabel jest USB. 

Nie o to mi chodziło ale mam jeszcze jedno pytanie - gdzie mogę owy kabel zakupić, o ile sam wiesz?

5274101879.png

Opublikowano

Przecież napisałem, gdziekolwiek znajdziesz gdzie mają. Nawet w oplocie bawełnianym wyglądający jak oryginalny, wystarczy poszukać. 

Opublikowano

Problem rozwiązany, wystarczyła wymiana kabla od potencjometru w dół aż po samo USB, może nie wygląda to zbyt dobrze, ale ważne że działa.

A podobno nie utrzymam lutownicy w ręku, ups.

Do zamknięcia.

5274101879.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...