Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop - Czy pójdą mi gierki

Unga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem posiadaczką takiego laptopa Asus ( parametry niżej ). Czy pójdą mi w miarę nowe gry ? Typu tomb raider rise, wiedźmin - dziki ZGON xD, Tom Clancy's The Division itp ? Pytam bo chce te gry kupić a nie chce też nadaremno wydawać kasy.

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/8273714610561421229037.png

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/8083114610562291229037.png

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Rozpierdalasz mnie dosłownie, kupujesz gamingowy laptop ROG  i zadajesz głupie pytanie tak jakbyś nawet nie widział laptopa na oczy jak kupowałeś.

Ramu masz co kot napłakał, może większość gier mieć problem z płynnym działaniem.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Rozpierdalasz mnie dosłownie, kupujesz gamingowy laptop ROG  i zadajesz głupie pytanie tak jakbyś nawet nie widział laptopa na oczy jak kupowałeś.

Ramu masz co kot napłakał, może większość gier mieć problem z płynnym działaniem.

Nim zaczniesz szczekać, przeczytaj 10 razy to co napisałAM. Wiem jakiego mam Laptopa to po pierwsze. A chodzi mi o nowe gry co mają wyjść lub co niedawno wyszły. Nikt Ci się nie każde udzielać, nie prosiłam Cię o to, więc jeśli masz jakiś ujowy problem z odpowiedzeniem/ :). Jakoś gry typu Gta 5, Hitman, bądź inne działają mi ładnie bez zacinania się. Więc bardzo proszę jak nie masz nic mądrego do napisania nie udzielaj się. 

Opublikowano

Sorka AŚ ;) 

Odpowiedzi udzieliłem, masz za mało RAM na w miarę płynne działanie zwłaszcza wiedzmina i może być problem. Nie gry kupować tylko najpierw dokupić 4 Gb RAM. 

O działanie nie ma się co wypowiadać bo gry mogą nowsze nawet się nie uruchomić w zależności od konfiguracji lapka i wolnych zasobów na grę. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Sorka AŚ ;)

Odpowiedzi udzieliłem, masz za mało RAM na w miarę płynne działanie zwłaszcza wiedzmina i może być problem. Nie gry kupować tylko najpierw dokupić 4 Gb RAM. 

O działanie nie ma się co wypowiadać bo gry mogą nowsze nawet się nie uruchomić w zależności od konfiguracji lapka i wolnych zasobów na grę. 

no i to mi chodziło :) Dziękuje. CLS

Opublikowano

Pójda Ci spokojnei wszystkie nowości ale wypadało by dorzucić kośc ram do 8 gb i bedzie cacy :)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Pójda Ci spokojnei wszystkie nowości ale wypadało by dorzucić kośc ram do 8 gb i bedzie cacy :)

Warto jeszcze wspomnieć, że ramu ma za mało.

@Unga nawet jeśli jakaś gra by Ci nie poszła na ultra, to zmniejsz rozdzielczość z fHD na mniejszą, bo na 15" i tak tego nie odczujesz aż tak.

436951440626370320491.png

Opublikowano

O ramach jest to dobra rada, ale ram zawsze mozna rozbudować, a specyfikę laptopa ma dobra.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...