Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Która postać od zera?

expresstruck

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lee sin, graves, riven. Co z tych postaci wybrać do gry? Gram od poczatku więc tymi postaciami będę chodzić wszędzie. Na poczatkowych lvlach gra jest śmiechu warta więc... Po prostu chcę zacząć coś fest mainować :)

Opublikowano

będę chodzić wszędzie

Lee czy riven na adc czy supporta troszkę cieniutko, nie mówiąc o midzie.

Riven wychodzi powoli z mety, lecz jest nadal silna.

Lee jest głównie aby wykierować early jako jungla, w late robi się bezużyteczny, chyba że efektywnie będzie insec'ował adc w stronę twojego teamu.

Na graves'a jest spora meta, więc jego Ci polecam najbardziej z tych trzech.

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

Riven wychodzi powoli z mety, lecz jest nadal silna.

Wyszła z mety dawno temu. Riot stale obserwuję te postać i ją delikatnie buffuje.

~~

Możesz zagrać Riven.

+ mobilna

+ tarcza

+ stun 

+ dobitka z r2

+ pomijanie animacji

+ walljumpy

+ 4 dashe

+ duży dmg

+ burst w mniej niż 2s.

- trochę dostaje od tanków

Jak chcesz poczytać więcej o niej to zapraszam tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1535180-riven-the-exile/

Opublikowano

Zawsze i wszędzie będę polecał Riven, świetna postać, bo można nią wygrywać grę, jak i zarówno mieć zabawę z samej rozgrywki. Posiada ona sporego shielda, escape, może przeskoczyć przez ścianę 3-ecim Q oraz co prawda krótki, ale użyteczny stun. Ogólnie naprawdę ciekawa postać, polecam.

Opublikowano

Poleciłbym Gravesa ale ta postać jest trochę niewiadomą. Osobiście mam wrażenie, że jeśli nie nerfy, to zaraz wypadnie z mety gdy ona się trochę zmieni. Ewentualnie jedno będzie zależne od drugiego. Tak więc proponuję podobnie ja inni, Riven. Zdolna do solo carry gry, mechanizm niedość, że silny to dający nam satysfakcję z gry Rivenką. Bardzo dobry mechanizm escape, sprawdza się również jako engage. Wymaga trochę precyzji by wykorzystać wszystkie jej atuty w 100%, ale to z czasem przyjdzie. Jedynym minusem na ten moment jest słabe komponowanie się w metę, gdzie Riven nie jest topowym pickiem. To się kiedyś zmieni, a na te czasy warto być już ogranym.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Riven jak riven można nią ograć każdą postać ale skoro zaczynasz od zera dużej przyjemności z gry nią nie będzie mówie tu o braku cdr na start oraz wzmocnienia shielda(masterka)

Nie będę tu się wypisywał o plusach i minusach bo każdy zna ;)

Co do gravesa będziesz nim bez problemu siekał na niskich lvl na topie Problemem może być tylko double top bo jg nie bedzie napewno w niskich wiec bedziesz mial jakiegoś pajaca obok cb który tylko farmę będzie ksuł.

Co do Lee sina polecam na midzie gry są tak proste że sprawiają masę uśmiechu na twarzy xD Możesz nim bez problemu pykać bez masterek i runek i nie będzie to aż tak mocno odczuwalne jak w przypadku np. Riven A do tego będziesz mógł sobie porobić playsy bo na takim poziomie goście nie ogarną jak do warda skoczysz, flash i ult itp. Tak więc jestem za lee ,Riven tak od minimum 20 lvl można pykać

Opublikowano

Graves mnie przyciaga, nerfy będą go boleć?

New Destiny (Pasyw):

• Wartość przelicznika z AD na pierwsze uderzenie została zmniejszona z 0.75-1.1 do 0.7 -1.0 – obrażenia zadawane przez kolejne kule nadal zadają 33% obrażeń
  • Ilość kul wystrzeliwanych podczas uderzenia krytycznego została zmniejszona z 8 do 6
  • Zasięg rozproszenia kuli wystrzeliwanych podczas uderzenia krytycznego został zmniejszony z 18 do 15 stopni
  • Dodano nowy efekt: „Kule wystrzelone podczas uderzenia krytycznego zadają 140% obrażeń – obrażenia od uderzeń krytycznych skalują się od teraz z tym efektem zamiast z ilością kul np. IE zwiększy ilość obrażeń do 160%

Myślę, że będzie trochę boleć ale nadal będzie w pewnym stopniu grywalny. Myślę także, że to nie koniec nerfów dla Gravesa więc na twoim miejscu na ten moment brałbym wyżej zaproponowaną Riven.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Graves dalej bedzie dobry dopoki nie znerfia steraka i maw, polecam go pod build death dance - phantom dancer - sterak - maw, leczy sie jak skurwysyn a w dodatku ma dwie tarcze które czynia go tankiem z dobrym dmg + latwa ucieczka z e i ulta.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

z tych 3postaci obecnie najlepsza riven oczywiscie jesli ogarniasz graves tylko top jungle lee obecnie jungle na topie mozna poprobowac ale watpie zeby dal rade na dluzsza mete a riven moze isc wszedzie ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...