Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyps ze strażą miejską.

Kenwayuch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co się stanie gdy wbiłem na opuszczony (ale prywatny) teren bez zgody właściciela? jestem na kamerach. Wiem tylko tyle że wbiją mi do szkoły jutro i zrobią afere, ale co dalej to nie wiem. miał ktoś doczynienia? (jestem nie pełnoletni)

amqou1.png

Azb3sT^

Opublikowano

Co się stanie gdy wbiłem na opuszczony (ale prywatny) teren bez zgody właściciela? jestem na kamerach. Wiem tylko tyle że wbiją mi do szkoły jutro i zrobią afere, ale co dalej to nie wiem. miał ktoś doczynienia? (jestem nie pełnoletni)

Poniesiesz konswekwencje swoich przypsowych zachowan.

zgodnie z art. 193 kk - kto wdziera się do cudzego domu, mieszkania, lokalu, pomieszczenia albo ogrodzonego terenu albo wbrew żądaniu osoby uprawnionej miejsca takiego nie opuszcza,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Szykuj dupe gimbie.

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Teren jest opusczony od 16 lat. Na pewno nie pójde do więzienia. bo jestem nie pełno letni, a do tego to straż miejska a nie policja. Im się nie chce :D

amqou1.png

Azb3sT^

Opublikowano

Teren jest opusczony od 16 lat. Na pewno nie pójde do więzienia. bo jestem nie pełno letni, a do tego to straż miejska a nie policja. Im się nie chce :D

Myslisz, ze jak chalupe zostawie i wyjade do Los Angeles, to mozesz tam wbic?

K***a.

Ta wasza generacja mlodziezy ma cos w glowie? Czy tylko c***a miedzy uszami?

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Primo "niepełnoletność" nie musisz tego na trzy człony rozbijać. Co do straży miejskiej to wystarczy że o sprawie dowie się właściciel owego terenu i jeżeli miałby podstawy to może się już Tobą zająć policja.

Opublikowano

Oj zdziwiłbyś się, w wyjątkowych sytuacjach to nawet dożywocie możesz dostać będąc niepełnoletnim. :v Czy coś ci grozi? Tak. To nic innego jak włamanie. To że nie ma drzwi nie upoważnia cię do wchodzenia tam. Co innego gdyby to był pustostan sąsiada czy cuś, ale jak wchodzisz do obcego budynku - to jest to włamanie w biały dzień.

Opublikowano

Jakbyś robił coś bardzo złego i właściciel terenu zainteresowałby się tym, to pewno by wytoczył jakąś sprawę, ale myślę, że po prostu sprawę oleję lub dostaniesz upomnienie :p 

Opublikowano

Nie martw się, nie zrobią Ci nic. Zwłaszcza, że to Twoje pierwsze tego typu wykroczenie + jesteś niepełnoletni. 

Opublikowano

Poniesiesz konswekwencje swoich przypsowych zachowan.

zgodnie z art. 193 kk - kto wdziera się do cudzego domu, mieszkania, lokalu, pomieszczenia albo ogrodzonego terenu albo wbrew żądaniu osoby uprawnionej miejsca takiego nie opuszcza,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Dlaczego cytujesz KK skoro to nie jest włamanie? Albo inaczej, dlaczego nie wspominasz, że ściganie następuje z woli pokrzywdzonego.

Opublikowano

Jeżeli masz 17 lat to możesz odpowiadać karnie, tylko mówię :v Ale dostaniesz tylko upomnienie albo nawet nic nie zrobią w tej sprawie. Póki nic się nie stało to większość nie zareaguje, chyba, że natrafiłeś na totalnego cebulaka muszącego uprzykrzyć życie wszystkim dookoła :>

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Powinieneś się cieszyć, bo w Ameryce za wtargnięcie na cudzą posesję bez zgody właściciela z miejsca byś został poczęstowany ołowiem.

Masz wyjście, nie idz jutro do szkoly.

Opublikowano

Właściciel się o niczym nie dowie bo siedzi w więzieniu, a skończyło się tak że nie ruszyli dupy :), dzięki za odpowiedzi trochę się nabrałem, chociaż jeśli są tutaj jeszcze internetowi prawnicy to zapraszam :) Ja takowym nie jestem, więc dodam że budynek nazywa się "Willa Arkada" i jest to nie dokończony projekt. w 98 właściciel zmarł i przekazał bratu. Brat poszedł do więzienia (nie jestem pewien na ile ale bardzo bardzo bardzo bardzo długo) Jest tam tylko tynk, drewno, tynk i ... tynk. polecam jeśli ktoś chce pozwiedzać, Ząbki.

amqou1.png

Azb3sT^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...