Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Azir, Thresh

maraam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Jak sądzicie, lepiej kupić azira czy thresha + skina który aktualnie jest na przecenie? Dodam, iż obojętne jest mi to, że są to 2 różne rodzaje champ.

Opublikowano

Myślę, że lepszą opcją będzie kupienie Thresha i skina do niego. Skin jest bardzo dobry - ma nowe dźwięki, ciekawą animację powrotu i nie jest wcale taki drogi, bo tylko 975 RP, a z kolei lepiej mieć jakąś skórkę niż jej nie mieć. :)

Myślę, że granie supportem jest przyjemniejsze, jeżeli wolisz sie wychillować. Azir wymaga dużego skupienia przez swoją trudność. :)

Nie ma co porównywać do siebie te postacie, piszę to pod innym względem. :)

Opublikowano

@Up Skoro "ch*j rozumiesz" to się nie wypowiadaj. Dziwnym trafem AntyWarrn sobie poradził..

Opublikowano

­@UP jestem wstanie przyzwyczaić się do każdej pozycji, na jakiej muszę grać. Obojętne jest mi to, czy jest to Mid czy Bot..

Opublikowano

Azir i Thresh to dwie rożne postacie.

Thresh poprzez hook tworzy presję na linii a combo do niego ogarniesz w miarę gry i nauczysz się kilku sztuczek (hook do enemy za ściana>Q i latarnia za siebie). Skiny są ciekawe do niego z dość dobrymi animacjami.

Azir to champ, którego trzeba wytrenować, ale jak to zrobisz to będziesz miał satysfakcję. Długo może sie utrzymać na linii poprzez pasywkę a także może swoje wieże stawiać na zniszczonych enemy (!).

Warto nim gankować na inne linie używając Q przez ścianę potem E i wypychając R enemy bliżej twojego botline. Żaden dash nie przejdzie przez jego ścianę.

Moim wyborem byłby Azir ze względu że jego skin zmienia też wieże, które stawia i żołnierzyków. Animacje też niczego sobie.

Opublikowano

Z tych dwóch postaci proponowałbym Thresha. Głównie ze względu, że do pełnego opanowania potrzeba o wiele mniej czasu niż na Azirze i jest bardziej fun to play. Thresh jest do tego bardzo silną i uniwersalną postacią więc z tym także nie będzie problemu. Natomiast Azir nie będzie dobry do wszystkich match-upów, ma słaby laning phase oraz jest jedną z trudniejszych postaci w lidze do opanowania. Tak więc polecam Thresha.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...