Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Beta 1.7.3 Server

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem, zrobiłem serwer Minecraft Server Beta 1.7.3.
Silnik serwera to craftbukkit-b1.7.3-1060 (Używałem też vanille i craftbukkit b1.7.3-1.7.2)
Serwer ładnie chodzi, ale jest taki problem, że żaden mój kumpel nie może na niego wbić.

Ja mogę, ale jedynie wpisując localhost:25564, moje ogólne ip: 178.43.52.23:25564 nie działa.

Mam przekierowane porty w Livebox 2.0 (Router od Orange).
Mam ustawione: Minecraft 25564 25564 TCP/UDP PC2(mój komp)
W server.properties mam ustawione:
server-port=25564

online-mode=false (zeby non-premium)
Podaje ip kumplom z:
twojeip.wp.pl + ustawiony port.
Jak wbijam za pomocą: 178.43.52.23:25564
Pisze u mnie Logging in..., a potem jakieś error z javą: Read timed out.
U kumpla to wygląda: Connection timed out.

Nie chcę robić żadnego serwera z pluginami, chce tylko pograć z kumplem w czysty, stary i trudny minecraft, jak za małolata.
Firewall dostęp jest.
Nie mam antywirusa, bo nie pobieram chłamu z neta i regularnie czyszczę kompa.
Zapora sieciowa w routerze jest ustawiona na najniższe zabezpieczenie.
Łączenie ze starego launchera, jak i z nowego nic nie skutkuje.

Proszę o pomoc i najlepiej wszystko opisane krok po kroku.

Opublikowano

w server.properties, pole ip zostaw puste lub wpisz swoje ip wewnętrzne

ty na swój serwer wbijasz przez ip 0.0.0.0 lub localhost, a koledzy przez ip zewnętrzne, możesz je sprawdzić na jakiejś stronie, np. twojeip.wp.pl

za pomocą programu pfport checker sprawdź czy masz odblokowane porty, jeśli wszystko będzie się świecić na zielono to jest ok, jeśli na czerwono to masz zablokowane porty,

aby je odblokować wyłącz lub odinstaluj anty wirusa na czas testów, wyłącz zaporę, też na czas testów, jak już udrożnisz porty w komputerze.

wtedy wejdź w panel zarządzania routerem, aby do niego wejść, musisz wbić przez przeglądarkę na adres 192.168. i tu końcówkę sprawdź za routerem na obudowie. haslo i login domyślnie to admin i admin, ale jeśli nie działa, to zapytaj kogoś z rodziny czy czegoś nie zmieniał.

wejdź w zakładkę DMZ wpisz tam swój wewnętrzny adres ip i zapisz

jeśli nie wiesz jaki masz wewnętrzny adres ip, to kliknij windows+r wpisz CMD i kliknij enter. W konsolce wpisz hasło ipconfig, kliknij enter, po czym zjedz trochę i poszukaj linijki ipv4 to twoje ip wewnetrzę.

wróć do panelu routera, tam w zakładce UPnP ustaw enable i zapisz. dzięki temu wszystkie porty będą odblokowane.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

no to w server.properties mam wpisane wewnętrzny adres ip,
porty mam otwarte, antywirusa nie mam, wszystko to co napisałeś to już dawno temu zrobiłem...
wystarczy przeczytać wszystko do końca

Opublikowano

możliwe że coś zrobiłeś nie tak. przeanalizuj wszystko co zrobiłeś, jeszcze raz od początku, może np. wpisałeś złe ip.

sprawdź programem pfportchecker, bo jeśli świeci się na zielono, a świeci tak? to wszystko powinno działać.

skoro zrobiłeś to wszystko, to znaczy że z silnikiem jest coś nie tak, zainstaluj starszą javę bądź sprawdź czy nowsze silniki działają sprawnie. np. silnik vanilla 1.9.2

a sprawdź jeszcze czy przez hamachi działa.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Nie instaluje syfu jak hamachi. Wiem co robię zielony w sprawach hostowania gier nie jestem.. Hostowałem wiele gier typu: Arma 2, Unturned, GTA 3, GTA SA, Minecraft.
Tylko coś teraz nie chce działać ten Beta 1.7.3.
Normalnie mam otwarte porty i świecą na zielono...
UPnP mam włączone, statyczne ip w routerze dla mojego kompa mam ustawione, DHCP włączone, DMZ ustawione.
Wszystko normalnie moge hostować tylko tego serwera jakoś nie.
(SILNIKÓW WIELE PRÓBOWAŁEM: VANILLA B1.7.3, CRAFTBUKKIT #1000, CRAFTBUKKIT #1060)

Pytam tutaj bardziej o bardziej zaawansowane porady, bo to co napisałeś to ja wiem i umiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...