Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

H1Z1 czy warto?

N3ST0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
przeglądałem sobie różne "survivalówki"  i trafiłem na gameplay H1Z1. Czy gra jest 'grywalna', przyjemna i jest co robić? 
Dużo czasu spędziłem w DayZ i mimo, że sam zamiar gry jest super to męczą mnie bugi i słaba optymalizacja. Czy w H1Z1 czeka mnie to samo? 

Często spotyka się cheater'ów? Na STEAM kiedyś była tylko 1 wersja H1Z1 teraz widzę 2, którą wybrać a może obie? 

Ogólnie czy gra jest warta poświęcenia dla niej czasu? Mimo, że DayZ jest takie zbugowane to ma lepsze opinie na STEAM i to mnie zastanawia. 

185241494535326637230.png

Opublikowano

W mojej opinii wersja "H1Z1: King of the Kill" aktualnie jest grywalna, jakieś bugi się znajdą i optymalizacja też nie jest najlepsza ale da się grać i na pewno doświadczysz sporo zabawnych sytuacji.

Jeżeli miałbym porównywać DayZ do H1Z1 to mogę powiedzieć, że H1Z1 jest bardziej dynamiczne, wszystko dzieje się szybciej. Cheaterów rzadko spotykałem w wersji KotK, czasami się trafił 1 na 30 meczy.

Ja na Twoim miejscu w chwili obecnej kupiłbym tylko wersję KotK, chyba, że masz kolegów do gry to możesz śmiało kupować obie wersje.

Jakbyś przeglądnął opinie na steam to byś zauważył, że 3/4 negatywnych opinii to zwykły płacz dzieci, wystawiających słabe obrazki bez żadnych słów. 

Jeżeli chodzi o wersję "H1Z1: Just Survive", wypowiadałem się w innym temacie na ten temat. 

Grałem na survivalu i nie polecam, wszędzie gdzie nie pójdziesz trafi się ktoś kto będzie chciał Ciebie zabić i będzie gonił aż do samego końca, granie w pojedynkę nie ma sensu bo zaraz znajdzie się jakiś większy team, który z miłą chęcią ograbi nowego, budowanie bazy daleko od miasta na pustkowiu nic nie zmieni (Po pierwsze będziesz miał daleko do miasta by znaleźć jakieś przedmioty a potem je odnieść do bazy, a po drugie zawsze jest ryzyko, że w drodze powrotnej ktoś będzie Ciebie śledził). Jeżeli ktoś decyduje się na survival to tylko jeżeli ma team albo chce grać na serwerach PVE, oczywiście można liczyć na szczęście, że ktoś przyjmie Ciebie do swojego teamu w trakcie gry ale może to skończyć się tak, że ktoś Ciebie wykorzysta bo nie chcą ryzykować obcym, który ich zdradzi. Poza tym taka zniszczona baza, czy stracone przedmioty, które zbierałeś długi czas boli, bo jednak trochę tego czasu poświęciłeś by do tego dojść - survival jest dla cierpliwych graczy. Survival ma potencjał i jak z niego skorzystają, ulepszą system budowania baz, naprawią bugi, dodadzą hordy zombie, karma za zabijanie gołych ludzi, to gra bez wątpienia zostanie grą roku.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie warto duæo haxów bez ekipy slabo i gdy zobaczysz haxa ktory wyjeædza z twojej bazy przez sciane to odinstalujesz i walniesz gøowá o mur

Opublikowano

Nie warto w to grać ;) ostatnio pożyczyłem sobie steama żeby sprawdzić gierkę i pełno ludzi biega z kolorowymi broniami, jakieś stroje kolorowe a mi ciężko najgorszy pistol znaleźć ;D i trzeba z łukiem ciągle biegać.. gra z*******a ale zniszczona przez itemshop

Opublikowano

@RycerzRoman co Ty w ogóle gadasz? Te stroje to zwykłe skiny, które zakłada się na bronie i ubrania. Działa to tak samo jak w cs;go i nie dają one żadnej przewagi. Nie wiem w jaką wersję grałeś, że nie mogłeś znaleźć broni, w KotK wystarczy wejść do pierwszego lepszego domku i masz prawie wszystko, w JS trzeba trochę się nachodzić by coś znaleźć bo jak sama nazwa wskazuje jest to survival i nie wszystko znajdziesz po kilku minutach gry.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powiem tak - Just Survive - jak najbardziej, stałe ekipy, których zresztą jest coraz więcej, z każdą aktualizacją gra widać, że jest bardziej dopracowana, poprawiane są błędy, stosunkowo nie jest też jakąś mega drogą grą, więc - jak dla mnie - jak najbardziej warto :-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie warto... Na survivalu tylko z ekipą, a wgl. to masa cheaterów. Właśnie gry umierają przez takich imbecyli, polecam grać na H1Z1 King of the kill chociaż tam też się cheaterzy trafiają chociaż rzadziej. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie warto... Na survivalu tylko z ekipą, a wgl. to masa cheaterów. Właśnie gry umierają przez takich imbecyli, polecam grać na H1Z1 King of the kill chociaż tam też się cheaterzy trafiają chociaż rzadziej. 

gram w jedno i w drugie, po 1k godzin i może spotkałem w całej mojej karierze w te gry, z dwóch cziterów. optymalka jest dobra, bo grywalne było na Q6600 kręconym do 3.8ghz, hd6770 .. no taki low-medium sprzęt, teraz jakieś update robią fajnawe, zajmą się optymalizacją, bo coś się porobiło, przejściowy problem ale do naprawy. szczerze to polecam jedno i drugie, ale kotk jest o tyle fajniejsze, że nie nudzisz się.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

lol

Na pewno nie kupuj H1Z1 king of the kill. Największe gówno na świecie. Gra jest na maxa zbugowana i zlagowana. ABSOLUTNIE nie jest warta swojej ceny.

Opublikowano

Nie warto w to grać ;) ostatnio pożyczyłem sobie steama żeby sprawdzić gierkę i pełno ludzi biega z kolorowymi broniami, jakieś stroje kolorowe a mi ciężko najgorszy pistol znaleźć ;D i trzeba z łukiem ciągle biegać.. gra z*******a ale zniszczona przez itemshop

idioto, to sa skiny... ktore nic poza wygladem nie zmieniaja.

Opublikowano

Dużo czasu spędziłem w DayZ i mimo, że sam zamiar gry jest super to męczą mnie bugi i słaba optymalizacja. Czy w H1Z1 czeka mnie to samo? 

Tak, to samo a nawet gorzej xD

Często spotyka się cheater'ów? Na STEAM kiedyś była tylko 1 wersja H1Z1 teraz widzę 2, którą wybrać a może obie? 

Mam przegrane jakieś 120 godzin (może mało, może dużo), ni jednego cheater'a nie spotkałem xD Co do wyboru wersji to just survival jest słabo-grywalna, max. na 2 dni i generalnie prawie nikt w to nie gra - jeżeli brać to tylko KOTK

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Warto... jeżeli masz dobry komputer. I nie słuchaj bzdur, że trzeba mieć ekipę. Owszem, lepiej się gra z kimś niż samemu, ale bez przesady... samemu też można się dobrze bawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...