Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blackbarsy w amd jak włączyć?

Xeeideex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakbyś nie mógł tu dać linku... Na yt są filmy jak to ustawić ale mi to klikanie na rozdzielczość nie działa... Chce tak jak w nvidi zrobic ze cos sie tam zaznaczylo i byly bb

Opublikowano

Jeśli masz najnowsze sterowniki w wersji Crimson to wystarczy, że wejdziesz w Ekran, włączysz Skalowanie GPU i Tryb Skalowania ustawisz na środek, sprawdzałem u siebie, wszystko działa:

IMOySlq.png

/Edit. Nie spojrzałem na screena, masz stare sterowniki. Włącz to zwiększanie rozdzielczości i pobaw się tymi trybami skalowania. Ewentualnie zobacz czy do twojego GPU sa Crimsony.

he?

Opublikowano

Podpialem stary monitor bo musialem przez przejsciowke dvi > vga i jak chce sobie zrobic blackbarsy to nie moge bo jak zaznacze Włącz skalowanie GPU to nie moge nic wybrać a jak dam zastosuj to wywala mi monitor coś tam poza zakresem pracy 75khz/60hz ;-;

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ale ja nie moge nic zaznaczyc.... Jak zaznaczam włącz skalowanie gpu to mam napis na monitorze poza zakresem pracy 75/60hz monitor mam przez przejsciowke dvi > vga

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...