Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Emigracja

Argfor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy planujecie w przyszłości gdzieś emigrować czy wolicie zostać w Polsce? Jeśli emigrujecie to gdzie?

ps. osoby, które nie mieszkają w Polsce proszę o nie wypowiadanie się.

Opublikowano

Jeśli znajdę pracę z sensownymi zarobkami to zostanę tutaj, jeśli będzie ciężko to raczej do USA.

Opublikowano

Australia wydaje się być spoko. Nawet nie hajs, tylko trafić na jakąś farmę z dala od całego syfu na kilka lat.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Od 2 lat mieszkam w Danii i w zasadzie po skonczeniu studiów miałem wracać do polski, ale raczej nie wrócę.

"ps. osoby, które nie mieszkają w Polsce proszę o nie wypowiadanie się."

widzę w tej Danii do roboty nawet ludzi,którzy czytać ze zrozumieniem nie umieją biorą.

@offtop

USA :)

Opublikowano

Cóż widzę że nie jestem jedyny, który chce wyjechać z Polski do USA. Podoba mi się ten kraj i kultura, i tam też chciałbym mieszkać, pracować i żyć dopóki jakiś wariat mnie nie zastrzeli.  

Cześć...

Opublikowano

Australia wydaje się być spoko. Nawet nie hajs, tylko trafić na jakąś farmę z dala od całego syfu na kilka lat.

Raczej strach mieszkać w miejscu, gdzie żyjesz ze świadomością, że praktycznie wszystko może Cię zabić, przynajmniej ja tak to odczuwam. Ale w Australii byłem i to na prawdę piękne miejsce.

Co do tematu to raczej wyjadę, a gdzie to jeszcze sprawa otwarta. Może Texas lub Kanada.

Opublikowano

Ja do Angli wykurwiam w te wakacje, jak mi sie spodoba to za rok jak szkołe skończe zostaje na stałe raczej a w dalszej przyszłości jak się dorobie to trip po całym świecie  ^^

Opublikowano

Do Holandii, byłem na miesiąc, tam jest inne, zdecydowanie lepsze życie. Nie da się tego opisać, tam trzeba być, samemu zobaczyć.

Opublikowano

Nie mieszkam na stałe w Polsce od prawie dwóch lat z powodu nauki w Anglii.

Jakoś nie mam zamiaru nawet wracać do kraju gdzie nie mam zapewnionej żadnej pracy a tym bardziej pracy z dobrą płacą po zakończeniu nauki. Tam przynajmniej mając nawet najniżej płatną pracę zarabiam 2-3x więcej niż większość  polaków.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Koncze szkole i moja rodzina wyjeżdża do Hiszpanii. Posługuje się biegle angielskim i francuskim a podstawy hiszpańskiego mam. Nie będzie problemu ze znalezieniem pracy. Później będę wracał do polski co 2,3 miesiące.

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

Od 2 lat mieszkam w Danii i w zasadzie po skonczeniu studiów miałem wracać do polski, ale raczej nie wrócę.

"ps. osoby, które nie mieszkają w Polsce proszę o nie wypowiadanie się."

widzę w tej Danii do roboty nawet ludzi,którzy czytać ze zrozumieniem nie umieją biorą.

@offtop

USA :)

No widzisz, a na studia się dostałem. Miałem ten sam dylemat przed wyjazdem więc się wypowiedziałem i nie widzę w tym żadnego problemu.

Opublikowano

No widzisz, a na studia się dostałem. Miałem ten sam dylemat przed wyjazdem więc się wypowiedziałem i nie widzę w tym żadnego problemu.

Osoby nie będące już teraz gdzieś a granicą mają wielkie g...  do powiedzenia gdzie można się wynieść na emigrację z kraju. Nie mają nawet pojęcia jak jest. Na miejscu zwykle dowiadują sie ze to co słyszeli od znajomych to bajki i często zmieniają kraj. 

Zresztą autor nie rozumie chyba pojęcia nauka za granicą albo czasowy pobyt za granicą bo według niego takie osoby już są na emigracji że nie chce ich wypowiedzi?  

Nie miałem wcale zamiaru emigrować do Anglii poza pobytem w szkole ale po jakimś czasie tam to na pewno będzie moim zamiarem emigracja. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ja do Angli wykurwiam w te wakacje, jak mi sie spodoba to za rok jak szkołe skończe zostaje na stałe raczej a w dalszej przyszłości jak się dorobie to trip po całym świecie  ^^

Podobnie, tylko do Szkocji :p

Po co siedzieć w Polsce za bardzo nie wiem. Za najniższą krajową nie da się u nas żyć.  

Opublikowano

Podobnie, tylko do Szkocji :p

Po co siedzieć w Polsce za bardzo nie wiem. Za najniższą krajową nie da się u nas żyć.  

No chyba że Tatuś ma dobrze prosperująca firmę lub zrobi Ci plecy.

Opublikowano

Wolę skończyć tutaj dobre studia, rozwijać się osobiście i znaleźć pracę tutaj, która pozwoli mi uzyskać środki na zwiedzenie całego świata.

Nie będę szedł na łatwiznę i spierdalał tylko dlatego, że gdzieś jest łatwiej.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ja marzę by wyemigrować w jakieś zimne regiony. Północna Norwegia i te sprawy. :v Uwielbiam zimę, ale pewnie skończy się na wyjeździe do Warszawy lub UK, bo norweski trudny język.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...