Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z klawiaturą w lapku

hubert110

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znajomy polecił mi tutaj opisać swój problem, bo zauważył że tutaj na problemach z komputerem się ludzie znają,a więc przedje do sedna 

mam bardzo dziwny problem z niektórymi klawiszami w laptopie, system windows 8, przechodząc do sprawy chciałbym na początek przedstawić pewien schemat wciskania klawiszy z shiftem i bez shifta:

z shiftem

1 rząd liter

QWERTYUIOP

2 rząd liter:

GH

3 rząd liter:

BN

a teraz bez shifta:

1.

qwertyuiop

2

asdfghjkl

3.

zxcvbnm

I teraz pytanie, co mi się mogło stać z klawiaturą, jeśli te klawisze z shiftem działają mi, gdy w bardzo szybkim tempie na nie nacisnę, czyli: muszę w ułamku połowy sekundy nacisnąć 2 klawisze.

I teraz pewna rzecz do której muszę sie przyznać: potraktowałem zewnętrzną część klawiatury rurą od odkurzacza, aby wyciągnąć zalegające kłaczki, które mnie irytują. ogólnie laptopa odpalałem 2 dni przed tym incydentem. Działał poprawnie.

Wykonywałem już:

wchodziłem na klawisze trwałe, wyłączone mam.

zmieniałem częstotliwość powtarzania, nie pomogło.

sprawdzałem czy na trybie awaryjnym działaja poprawnie klawisze... nie działały poprawnie.

czy ktoś zna odpowiedź na ten problem, bądź miał z tym problemy?

starałem opisać problem dosyć dobrze, w razie pytań będe odpowiadał. Sorry za białe tło xD
Opublikowano

Jak widać nie działają ale skoro twierdzisz że jest dobra, to już twój problem.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...