Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak naprawić chodzenie pod Caps Lock

TeWhoYou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam mały problem, iż popsuł mi się klawisz Shift, nie tyle co mi się popsuł ale muszę go bardzo mocno wciskać i bardzo mnie to irytuje. Chcę zrobić chodzenie na Caps lock ale gdy mam chodzenie na Caps locku to gdy chcę iść do tyłu i na boki  czyli np. S+D to idzie mi tylko w tył a nie w tył i na prawo. Myślę, że zrozumiale to wytłumaczyłem. Proszę o pomoc jak to naprawić, ponieważ nie da się tak grać ! Pozdrawiam miłego wieczoru. 

Opublikowano

Niektóre klawiatury (zwłaszcza te tańsze) mają ograniczenie co do wciskanych jednocześnie przycisków. Zapewne musisz zmienić caps na coś innego, bo inaczej nie przejdzie to. @TeWhoYou

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Najlepszym sposobem było by podważenie klawiszu "Shift" Gumką bądź wykałaczką i włożenie tego co wypadło na swoje miejsce.

Ewentualnie ustaw sobie na myszce (jeżeli masz jakąś z dodatkowymi guzikami) chodzenie np pod Mouse5

//Edit

Wtedy masz więcej możliwości do grania 

*** Polecam zbindować chodzenie na myszce ***

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...