Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] CaptchaChat - Zabezpieczenie czatu przed spamem i innymi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<<<< REKLAMA ;(
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<<<< REKLAMA ;(

5a674f66d6d6f116d0c296dcec4719ce_990x560

Co robi plugin?

Gdy gracz wejdzie na serwer i będzie chciał coś napisać, to na czacie wyskoczy mu wiadomość że musi wpisać podany kod,

gdy gracz wpisze kod to od tamtego momentu może pisać na czacie aż do zresetowania serwera

3461fc44a0df8999953d178095646f51_658x115

d938d9747441dcc69be5420676849cea_654x90.

POZWOLENIA / PERMISSIONS

• CaptchaChat.captcha - Gracz z tą permission nie musi wpisywać kodu

FILM

DOWNLOAD / POBIERZ

http://www.mediafire.com/download/nobsl4fcc1v4sas/CaptchaChat.jar

VIRUS SKAN / SKAN WIRUSÓW

https://www.virustotal.com/pl/file/75d172e38de624bac9d741cbe0cbc12747bf80c64d4b7ac987a2bc3e6b67b0cb/analysis/1460823007/

531001454960877632167.png

Opublikowano

gdy gracz wpisze kod to od tamtego momentu może pisać na czacie aż do zresetowania serwera

nie lepiej do czasu logoutu?

jak ktoś nie restartuje serwera często to co wtedy?

Opublikowano

nie lepiej do czasu logoutu?

jak ktoś nie restartuje serwera często to co wtedy?

dobry pomysł, na pewno dodam :)

Opublikowano

­Co to da? Może i przed spamem zabezpieczy, ale serwer i tak padnie jak Ci 100 botów na raz wbije.

Bezużyteczne, lepiej wgrać kompleksowy plugin przeciw botom który blokuje połączenie - nie pisanie na czacie.

Jeśli ktoś ma słaby serwer to mu padnie. A jeśli ma dobry to będzie się trzymał.

Nie raz już testowałem boty na swoich serwerach i kolegów, to na tych hostingowych tanich zazwyczaj padało, a przy VPS trzymał się do samego końca.

Więc jak kto woli.

Mogę też dodać że plugin nie zabezpiecza w 100% ponieważ są różne obejścia zabezpieczeń :)

Dziękuje za opinie i pozdrawiam :)

Opublikowano

Serwer przy większym ataku i tak zacznie się dławić, więc w większości przypadków będzie bezużyteczny. Na twoim miejscu poszedłbym w inną stronę i przebudowałbym go w kierunku zablokowaniu spamu graczy. Myślę że captcha w przypadku wielokrotnego powtarzania i masowego wysyłania wiadomości załatwiłaby sprawę.

Opublikowano

W jakich celach był tworzony ten plugin?  o.O

Bo przeciw spamowaniu to na pewno nie jest - gracz przepisze kod i może spamować, chyba że chodzi o inny typ spamu - o ile jest.

Jeżeli miałoby to być zabezpieczenie przeciw botom, to na raz może wbić nawet takich 200. Serwer padnie, a to nic nie da, lepiej już go od razu wyrzucić, choć i tak prawdopodobnie progressu nie będzie. Lepiej dodaj do tego jakiś limit logowań na jeden raz, przykładowo 2-3, a następnie zablokuj jakąkolwiek interakcję dopóki, dopóty gracz/bot/something else nie przepisze tej captchy. 

Opublikowano

Serwer przy większym ataku i tak zacznie się dławić, więc w większości przypadków będzie bezużyteczny. Na twoim miejscu poszedłbym w inną stronę i przebudowałbym go w kierunku zablokowaniu spamu graczy. Myślę że captcha w przypadku wielokrotnego powtarzania i masowego wysyłania wiadomości załatwiłaby sprawę.

I tak mam zamiar go zmienić w trochę inny sposób :)

Ale dziękuje za opinię :)

W jakich celach był tworzony ten plugin?  o.O

Bo przeciw spamowaniu to na pewno nie jest - gracz przepisze kod i może spamować, chyba że chodzi o inny typ spamu - o ile jest.

Jeżeli miałoby to być zabezpieczenie przeciw botom, to na raz może wbić nawet takich 200. Serwer padnie, a to nic nie da, lepiej już go od razu wyrzucić, choć i tak prawdopodobnie progressu nie będzie. Lepiej dodaj do tego jakiś limit logowań na jeden raz, przykładowo 2-3, a następnie zablokuj jakąkolwiek interakcję dopóki, dopóty gracz/bot/something else nie przepisze tej captchy. 

Spamić, chodziło o to że boty mogą wejść na serwer i wysyłać wiadomość masowo.

A tak wyskoczy mu wiadomość że musi wpisać randomowy kod.

Mam zamiar dodać do pluginu czas na wpisanie kodu np: jeżeli gracz nie wpisze w ciągu 30 sekund kodu to go wyrzuci.

Możliwe że dodam ten limit logowań :)

Dziękuje za podanie pomysłu oraz swojej opinii :)

Pozdrawiam 

Opublikowano

Fajny plugin skorzystam tylko na tych filmach zrób jakiś rework bo dżwięk do wymiany słabo słchać tak to like ! :}

Słaby mikrofon = słaby dźwięk, ale poprawiam go i tak w programie i trochę pogłaśniam go, według mnie nie jest aż tak źle

Opublikowano

Plugin ciekawy, lecz to już było! Po co robić osobny plugin na captcha? Nie lepiej go w jakiś sposób rozbudować/połączyć z innym pluginem(np z plg na chat)?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...