Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Barus vs Rookie

araszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o tych dwóch serwerach?

Na którym gra więcej osób? (x)

Gdzie jest lepsze community

Ceny

Przewaga elyos/asmo

itp.

za dobre odp. daje lajki :>

­

dsa

Opublikowano

Barus jest polskim serwerem. Nie będę pisał co myślę o tym serwerze, bo nie wypada, a szczegółów na temat cen i balansu nie znam bo nie gram. Zakładam jednak, że jest przewaga Ely w ilości graczy bo jest tak na każdym serwerze.

Mogę jednak napisać, że Rookie nie jest serwerem jak Barus i nie masz co je porównywać. Najważniejsze - serwer Rookie jest "między serwerowym serwerem" podłączonym pod każdy inny z wersji EU na który trafia każda nowo utworzona postać by expić do bodajże 56lvl (mam stare informacje i mogli coś zmienić i teraz może być np do 60) z ludźmi, z innych serwerów w spokoju i bez PvP. Po wbiciu tego magicznego levela (powiedzmy 56) automatycznie trafisz na swój główny serwer. Podczas expienia możesz zmienić z serwera Rookie na swój serwer główny by przykładowo poprosić o pomoc jakiegoś gracza na 65lvl w queście czy instancji. Zawsze też wracasz na swój serwer główny gdy wchodzisz do stolicy frakcji (Pandaemonium dla Asmo, Sanctum dla Ely). Na serwerze Rookie nie ma znaczenia przewaga bo nie ma tam w ogóle PvP. Nie mają też znaczenia ceny ponieważ nie możesz się wymieniać przedmiotami z innymi graczami. Ogółem siedzisz tam jeśli chcesz do 56lvl (lub któregoś w tych okolicach) i expisz z niemcami, anglikami, turkami i innymi lub jeśli Cię taka gra nie interesuje to wracasz na serwer główny i szukasz grup z polakami. Pamiętaj jednak, że na serwerze Rookie będzie Ci łatwiej znaleźć towarzyszy bo w zamyśle ma to być serwer wypełniony expiącymi, a to czy się dogadają w jakimś języku to jest problem graczy.

Opublikowano

@Xanan

Mam na mysli to, ze na liscie serwerow jest serwer Rookie, to jest to samo co np. grając na barusie zmieniam na serwer dla poczatkujacych?­

ASHTJ71.png

Gdzie Ty tu widzisz serwer Rookie? I Serwer Rookie to jest ten "serwer dla początkujących".

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

na serwerze dla poczatkujacych mozesz byc bodajze do 55 lvla :) a pozniej na normalny :) jezeli lubisz hardcorowa dziecinade i bluzganie po glownych kanalach to barus bedzie najlepszy :)

" Myślą że są lepsi - Nie Są !

Nie czuj się gorszy,

Kto im dał prawo żeby móc nas osądzić ?

Dosyć ! Spójrz mi w oczy, wiesz przecież

Nikt mi tego nie dał, nikt mi tego nie zabierze ! "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...