Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z "lagiem"

OgarneGo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż gram na laptopie, który uciąga GTA V oraz Wiedźmina 3 bez lagów, mój problem polega na tym, iż w csie mam stałe 135-140 fps, nigdy nie spada niżej, a ping również wynosi stałe 50-60m/s. Laptop jest stosunkowo nowy, kupiłem go w połowie Grudnia i nie było z nim żadnych problemów. Specyfikacja: 8Gb ram / Karta graf. nVidia GeForce GTX840m 4096Mb / Procesor i7-5500U Windows 8.1 Internet Netia. Niby nic nie powinno się dziać (W GTA Online nie mam najmniejszych lagów), ale gdy mam laga jakby ping skakał do 900 (cofa mnie, przeciwników, nikt poza mną nie widzi lagów, czasem zobaczą, że się cofnę, ale to rzadko) to po prostu wybija mnie to z rytmu i irytuje na tyle, że szkoda komentować, klnę na prawo i lewo :(. Łączę się z internetem przez wi-fi, nie było wcześniej problemów występują one tak od około miesiąca (myślałem, że po którejś aktualizacji mi to zniknie ale się przeliczyłem strasznie). Dodam również, że rodzice gdy oglądają TV to dekoder łączy się z internetem, ale w innych grach te lagi nie występują, ani nie przerywa im obrazu. Jedyne do czego można się przyczepić gdy pobieram grę na steamie lub aktualizacje powyżej 1.5Gb to przerywa im obraz. Nie wiem co mam zrobić, sprawdzałem szybkość internetu na speedteście i nie ma z nim problemów, dzieje się to tylko w Csie, pobrałem config (wcześniej nie miałem) skopiowałem kilka "komend?" sam nie wiem, wklepuje się to w właściwościach Steam gdy się chce włączyć grę, no i też nie pomogło. Zmniejszyłem rozdzielczość i ustawienia na średnie, a te cofki występują również na wyścigu zbrojeń. Proszę o pomoc jeżeli ktoś zna jakiś sposób prosiłbym o napisanie tutaj, a jeżeli ktoś chce napisać "Kup lepszy komputer / internet" to polecam wyłączyć kartę, podpowiem, że jest taki skrót klawiszowy Ctrl + W do tego przeznaczony. Z góry dziękuję za wszelką próbę, czy też udaną pomoc w zakresie usunięcia tych dziwnych cofek w grze.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli nie znalazłeś jeszcze rozwiązania, dobrym pomysłem jest sprawdzenie czy któryś z plików w Menedżerze zadań nie wykorzystuje internetu.

Ja posiadałem BlueStacks (android na komputer) i on powodował takie same lagi.

Opublikowano

@Refresh

@Up Nic nie pobiera, aktualnie są problemy z tym, że serwer po prostu podnosi ping każdemu kto gra, poza tym jakby się uspokoiło, czasami takie coś występuje ale rzadziej. W sumie to zależy od dnia, raz mam takiego laga raz na mecz a innym razem co rundę albo kilka razy na rundę, to strasznie wku*wia.

@down

Chyba nie czytałeś tego co napisałem na samym początku, zapoznaj się z tym, potem komentuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...