Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mainowanie adc Kalista vs Vayne

Xiao Luj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Prosiłbym o radę co do adc, co lepiej mainowac Kaliste czy Vayne (soloq)

Widziałem dużo osób grających tymi postaciami one trick ale sam nie wiem co wybrac ponieważ podobają mi się obie :v

Opublikowano

Zależy.

Myślę, że Kalista jest gorszym wyborem, co prawda jest użyteczna dzięki swojemu R, które ratuje sojusznika, służy jako CC etc., ma trochę aoe dmg ze swoim huraganem i E.

Vayne jest łatwa do zgnojenia na linii, zresztą tak samo jak Kalista. Obie postacie są hypercarry. Jeżeli przeciwnicy mają więcej tanków -> Vayne, jeżeli nie -> Kalista.

Kalista myślę, że wymaga bardzo dobrego wyczucia E. Koniec końców na Vayne wystarczy sam orbwalking i trochę mózgu z condemem, condemn + flash, etc.

Vayne > Kalista

Opublikowano

Kalista po ostatnich nerfach wydaje mi się słabsza w early game'ie. Teraz brałbym Vayne ze względu na to, że jest prawdziwym potworem w late game'ie. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Moim zdaniem vayne jest obecnie lepszym wyborem.

Dobrze działa przeciwko tankom, może nie jest zbyt silna podczas laningu, ale kalista również. Cc, niewidka, dużo możliwości outplay'u, niemalże nieuchwytna.

giphy.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem Vayne z racji tego, że tą postacią jest łatwiej wygrać grę ;) Mnie strasznie irytują OTP Vayne na elo D1 - D2 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...