Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem graficzny CS:GO + spadki FPS

lordkaza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, otóż od jakiś dwóch tygodni borykam się z bardzo dziwnym problemem podczas gry w CS:GO. Mianowicie problem dotyczy grafiki, gdy poruszam się normalnie po mapie skacząc czy też normalnie biegając wszystko wygląda naturalnie aczkolwiek jeżeli załóżmy na mapie de_mirage na BS'ie "A" stanę kawałek od skrzynki i będę podskakiwał w boki trzymając przycisk "DUCK" gra całkowicie traci płynność i mogę zaobserwować coś w rodzaju zacinania się tekstur, wygląda to podobnie jak podczas gry na włączonej synchronizacji pionowej 60hz na monitorze i 100 hz na myszce.

Próbowałem już odpalić cs'a wyjmując kartę graficzną i odpalając grę na zintegrowanej oraz na innych monitorach myszkach i klawiaturach więc problem nie leży w sprzęcie.

W monitorze jak zarówno w panelu NVIDIA i lunch options mam ustawione refresh na 75hz, synchronizacja pionowa jest wyłączona.

Od tego samego czasu podczas gry 5/5 mogę zaobserwować straszliwe spadki FPS do nawet 50fps i wszystko łączy się wtedy razem z tym przycinaniem się tekstur co uniemożliwia całkowicie grę.

Temperatury procesora podczas gry nie przekraczają 80 stopni przy boxowym chłodzeniu

Zużycie procesora to około 80%

Zużycie karty graficznej 7-25% a temperatura około 30-40 stopni

Komputer jest dopiero co sformatowany, zainstalowany jest tylko CS i program do monitorowania temp afterburner, czasami mogę również zaobserwować mikro ścinki w grze jak i w windowsie.

Mój sprzęt to i5 4460 8gb ram gtx 960

post-282999-0-21395400-1460746118_thumb.png

post-282999-0-35972400-1460746130_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...