Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z monitorem

fdgood1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem z monitorem a może nawet i z kartą graficzną. 
Sam nie potrafię znaleźć przyczyny, więc potrzebuję kogoś bardziej doświadczonego.

Mam monitor na wejście DVI I oraz takie podobne do tego DVI oraz podobne do tego właśnie DVI tylko z minusem po lewej zamiast plusa.
Muszę korzystać z " przejściówki" która idzie z mojego komputera (VGA), ponieważ nie mam go w komputerze. Tego problemu nie miałem nigdy od kilku dni mi się on pokazuje a dokładnie na monitorze mam napisane żeby sprawdzić kable. Wszystko jest okey podpięte, ponieważ działało i podczas grania nagle mi znikł ekran i ten słynny napis żebym sprawdził kable.. Zaniosła do " znajomego " informatyka, który powiedział, że przy karcie graficznej wszystko jest okey nic nie jest obruszane tylko wejście od HDMI się rusza. Typ mi zrobił formata chociaż nie wiem po co ale nie ważne.. 
Jaka może być przyczyna? Monitor działa raczej. Nie mam jak sprawdzić na innym komputerze, ponieważ mam tylko jeden.. 
Jakieś sugestie ? Napisał to chaotycznie, wiem ale nie wiem jak inaczej opisać mój problem. W razie pytań proszę się pytać w komentarzach. Pozdrawiam i proszę o szybką pomoc..

vertiaa1a.gif

Opublikowano

Jeśli rozumiem to monitor jest podpięty przez przejściówkę do komputera tak?

Jeśli tak to najlepiej jakbyś kupił nową przejściówkę i zobaczył czy będzie działać, ew zobacz czy wszystkie kable są dopchnięte (z  tyłu monitora też).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...