Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysokie skoki pingu

Arbitest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w LoL'u, jak i w innych grach online gram na pingu 200 (z częstymi skokami nawet do 900). Znacznie to utrudnia grę. Dzieje się tak tylko gdy gram z przeciwnikami w drużynie przeciwnej (Przykład - 5vs5 z botami mam ping ~50, a 5vs5 z graczami online mam minimum 200). Faktu nie zmienia przełączenie się na kabel (bo gram przez wifi na laptopie). Nie jest to wina słabego procesora, karty graficznej czy pamięci RAM. Czemu tak się dzieje, i co mogę zrobić żeby ping był w miarę mały?

Opublikowano

Dosyć dziwna sytuacja, ponieważ podczas rozgrywki z botami również musisz mieć dostęp do internetu. Kilka pytań:

• Czy mieszkasz w Polsce?
  • Czy grasz w gry na serwerach Polskich lub Europejskich? (Jeśli nie, to mamy rozwiązanie dlaczego masz 200 pingu.)

Kolejna sprawa dotyczy twojego internetu.

• Jaką masz prędkość internetu Mb/s?
  • Jak daleko znajduje się router od twojego komputera? (Możliwe, że router został uszkodzony lub jest już za stary albo zbyt duża odległość dzieli go od twojego komputera.)
  • Czy ktoś poza tobą korzysta z internetu?
Opublikowano

Mieszkam w Polsce i gram na serwerach Europejskich

Prędkość internetu 4mb/s bodajze

Router jest tuz obok, idealnie za laptopem

Nie, nikt nie korzysta

@lukaszenko

Ale od dwoch tygodni? ;p Nawet jak gram przez kabel to mam taki ping

Opublikowano

Mieszkam w Polsce i gram na serwerach Europejskich

Prędkość internetu 4mb/s bodajze

Router jest tuz obok, idealnie za laptopem

Nie, nikt nie korzysta

@lukaszenko

Ale od dwoch tygodni? ;p Nawet jak gram przez kabel to mam taki ping

Nie wiedziałem od jak dawna masz problemy z wysokim pingiem, dlatego mam dodatkowe pytanie.

• Czy masz internet z Orange? (Ostatnio użytkownicy mają problemy z tą siecią.)

Winą routera to raczej nie jest skoro przez kabel również masz ten sam problem.

Rozwiązania:

• Zadzwoń do dostawcy internetu aby poinformować, że cierpisz na zespół "powolnego łącza" i zapytaj czy mogą to jakoś naprawić. ( :))
  • Możesz sprawdzić swój ping oraz prędkość łącza na stronie: Speedtest.net
  • Sprawdzić ping można też za pomocą komendy w konsoli CMD: ping google.pl (W konsole można wejść wpisując "cmd" w wyszukiwarkę plików i programów.)
Opublikowano

Nie mam internetu z Orange.

W tym rzecz, że na ogól internet mi chodzi dobrze, tylko właśnie przy tych grach online strasznie się tnie.

Korzystalem wiele razy z tej strony i zazwyczaj wychodza takie wyniki:  Download: ~2.5 Mb/s,  Upload: 1 Mb/s i Latency 40

Z ping google.pl srednia to 19ms

Opublikowano

Nie mam internetu z Orange.

W tym rzecz, że na ogól internet mi chodzi dobrze, tylko właśnie przy tych grach online strasznie się tnie.

Korzystalem wiele razy z tej strony i zazwyczaj wychodza takie wyniki:  Download: ~2.5 Mb/s,  Upload: 1 Mb/s i Latency 40

Z ping google.pl srednia to 19ms

Jeśli nie instalowałeś żadnych wirusów to nie mam pojęcia co może jeszcze wpływać na twoje problemy z internetem. Myślę, że nie jestem w stanie Ci pomóc.

Opublikowano

szczerze zalecam swiatlowody / modem bo na wifi to czasem kupa;(

ew jeszcze polecam poczytac poradniki jak przyspieszyc wifi

w Polsce światłowody chyba w warszawie 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...